САЩ се УПЛАШИХА: Руското влияние в Западна Европа се разпространява ВЗРИВОПОДОБНО!

Свят

Русия разширява влиянието си в определени държави от Западна Европа, констатира уплашено американският Център за стратегически изследвания Center for Strategic and International Studies, цитиран от The Wall Street Journal и money.bg.

Изследването сочи три държави – Италия, Австрия и Холандия като „изключително благоприятни и приканващи“. Именно техните икономически и политически системи позволявали на Русия да разширява влиянието си, както на тяхна територия, така и на териториите на други западни държави. Дори Германия вече не била застрахована от „пагубното“ руско влияние, което се разпространявало светкавично.

Така, инвестициите на Русия в Австрия се били удвоили от 2014 година насам. Докладът сочи още, че в Италия, руското влияние се разпространява взривоподобно. Там дори водещите и управляващи партии споделяли „антиимигрантските“ възгледи на Кремъл и скептицизма към Европейския съюз.

Нещо повече. Мощни руски компании били направили доста стратегически инвестиции в италианската енергетика, телекомуникационен бизнес и недвижимите имоти. Италианските банки пък били втори по капиталов обмен с Русия – повече от 23 милиарда долара на година.

Холандия пък се била превърнала във втория най-голям търговски партньор на Русия. Активите на руските компании в страната са нараснали до 121 милиарда долара през 2017 г. А през 2009 г. са били само 48 милиарда долара.

Хедър Конли бивш служител на Държавния департамент на САЩ и автор на доклада заявява, че изследването нямало за цел да напада европейските страни, но подчертавало нуждата от по-близко трансатлантическо сътрудничество в борбата с незаконните парични потоци.

В коментар на тази информация можем да кажем, че светкавичното разширяване на руското влияние в Европа е породено най-вече от грубата и недалновидна политика на Вашингтон спрямо всички европейски страни. Щатите се разхождат из Европа като слон в стъкларски магазин и диктуват заповеди, които са против коренните национални интереси на народите. Те пуснаха огромния миграционен поток от Африка и Близкия изток. Те принуждават европейските държави да не си сътрудничат, дори в сферата на икономиката, с Руската федерация.

Те се опитват да закрият икономиките на страните от Западна и Източна Европа като оказват огромен натиск на европейските правителства да спрат евтиния руски природен газ по Южен поток и Северен поток 2. Защото на всички в Европа е ясно, че ако започнат да купуват скъпия и некачествен американски сгъстен газ, икономиките им ще забавят своето развитие, а впоследствие ще рухнат, понеже скъпия сгъстен газ ще накара цените на всички стоки да скочат до небесата.

На всичко отгоре, Белият дом иска от държавите да отделят все повече пари от своите бюджети, за да можели Съединените щати да „пазят“ Европа от „руската инвазия“. Тази очевидна измишльотина, че уж Русия щяла да напада европейските страни започва все повече да дразни хората и правителствата на европейския континент. Защото Русия няма войски никъде по света. Защото именно САЩ са обградили с военни бази границите на Руската федерация. Най-сетне, защото Вашингтон иска да натъпче европейските  страни с ядрени ракети и да превърне Европа в бойно поле за унищожителна ядрена война.

Всичко това не може да не предизвика обратен ефект. Защото сега надеждите на всички европейски държави за предотвратяване на Трета световна и ядрена война са насочени към Русия. При далновидното и умело управление на Владимир Путин, Руската федерация възвърна своя статус на свръхдържава. Нещо повече. Русия и икономически вече започна да изпреварва в много отношения САЩ. А и политиката на руския президент е насочена към запазване на мира и стабилността в света. Както и към взаимноизгодно партньорство във всички сфери. Народите и правителствата в Европа оценяват ролята на Русия като стабилизиращ фактор в света, и като единствена държава, която спира мераците на Вашингтон да завладее държавите им и да ги превърне в свои колонии.

Затова, ако Щатите не променят своята политика, влиянието на РФ ще се разпространява още по-бързо. Докато Вашингтон и Белия дом не останат сами в света. Понеже и собствените им щати са на път да ги напуснат. Защото и на обикновените американци не им се умира в пламъците на ядрена война. И то за да напълнят още повече джобовете на единия процент милиардери, които единствени ще имат изгода от такова тотално унищожаване на по-голямата част от съвременното човечество.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *