Свръхмощното руско оръжие „Черната мълния“ постави САЩ на колене!

Свят

Военните експерти от уважаваното китайско издание Sohu публикуваха специална статия, която бе посветена на руските крилати ракети, наречени от създателите им „Буревестник“, или в  разговорен вариант – „Черната мълния“. 

Всички си спомняме прекрасната лирична творба на Максим Горки „Песен за Буревестника“, в която малко преди настъпващата буря, в небето се рее само гордият Буревестник, който стремително лети към уплашените, разбягващи се облаци, подобен на Черна мълния.

И точно като Горкиевият „Буревестник“, в китайските и западни медии се появи информация, че крилатите ракети с малка и компактна, но свръхмощна ядрена установка „Буревестник“ ще постъпят на въоръжение в руската армия много по-рано, отколкото предполагаха военните експерти. Например, източници от американските разузнавателни служби предполагаха, че тези ракети могат да застъпят на бойно дежурство чак след 6 години. Но, според китайските експерти, това вече е станало факт.

Западните анализатори отдават голямо значение и изпадат в почти религиозен ужас само от споменаването на руските крилати ракети „Буревестник“. Защото това оръжие е позиционирано като уникален комплекс с „безкраен диапазон на действие и неограничени възможности за маневриране“. Тези ракети могат да преодолеят всяка система за противоракетна отбрана и да нанесат ядрени удари по цели във всяка точка на света.

„Новите руски ядрени ракети имат неограничен радиус на действие и не могат да бъдат прихванати от никоя противовъздушна отбрана в света. САЩ наистина се страхуват от тези оръжия “, отбелязват китайските журналисти и военни експерти.

Джефри Люис, експерт по ядрено оръжие в Международния институт Мидълбъри, заяви, че Русия съвсем скоро ще получи, ако вече не го е получила, нов тип оръжие, способно да пробие и строши системите за противоракетна отбрана на САЩ.

Никой в света няма такова оръжие. И е малко вероятно в обозримо бъдеще, да се появи нещо подобно на руските крилати ракети, наречени със страхопочитание от китайските и западни експерти, „Черната мълния“. В същото време САЩ инвестират милиарди долари в собствената си ракетна програма, но не не могат да напреднат дотолкова, че да настигнат руските специалисти и оръжейници. Военните експерти твърдят, че в това отношение САЩ никога няма да настигнат Русия.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *