СЕНЗАЦИОННО от последната минута: Борисов направи ОГРОМЕН гаф пред Доналд Тръмп! Ето ФАКТИТЕ!

България отблизо

Вчера, в изказване пред 73-та сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации, премиерът Борисов заяви, цитиран от blitz.bg, че трябва да се даде власт на младите хора и на жените, които били бъдещето на света.

Да оставим настрана факта, че мястото на Борисов съвсем не е на такава среща на върха на ООН, защото там участват само президенти и държавни ръководители на своите страни. „Министър-председател“ е оперативна длъжност, която няма представителните функции на държавен глава. Премиерът се занимава с текущите въпроси в икономиката и политиката на страната. А позиции по глобалните проблеми за страната и за света, изразява по правило, само президентът на държавата.

Така че Борисов не беше на мястото си в Ню Йорк. И не стига, че не беше на мястото си, но и направи огромен гаф. Заяви пред действащия президент на САЩ Доналд Тръмп, който е на 72 години и е домакин на срещата, пред генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, който е на 70 години, пред председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който е на 64 години, както и пред други политически величия, пътем казано доста възрастни, че трябвало да се даде власт на младите хора и на жените.

Питаме, как може да се нарече това, освен огромен политически гаф на премиера Борисов. ООН го кани на среща, нарушава редица протоколи и формалности, а той отива и почва да им дава акъл, кой трябвало да упражнява властта.

Нека да му кажем, защото подозираме, че не знае: във властта могат да участват и млади, и стари. Възрастта не е критерий, по който да се избират управленците. Иначе най-младото магаре, трябваше да управлява цялото човечество. Владимир Путин например, е на 66 години, но хората по цял свят го искат за президент. Защото е много умен, изключителен тактик и стратег, и човек, който е изцяло отдаден на родината си, и на своя народ.

Ето такива качества трябва да имат властниците. При това, съвсем не е достатъчно да си млад, стар, умен, или стратег. Трябва и да си човечен, да обичаш народа си. И да му осигуряваш условия за достоен живот.

Но хора като Борисов не се замислят много върху подобни проблеми. На тях им дай да каканижат разни клишета. И да мислят, че по този начин са си свършили работата.

Само че, каканиженето на клишета, този път изигра лоша шега на Борисов. Защото какво точно е искал да каже с това, че трябва да се даде власт на младите и на жените? Както и да ги въртим, както и да ги сучим тези негови думи, те означават само едно: Време е, според Борисов, старите като Тръмп, Гутериш и Юнкер да си вървят. С други думи, без да иска, Борисов „уволни“ президента на САЩ, генералния секретар на ООН и председателя на ЕК.

Няма нужда да казваме, че Борисов изобщо не е имал предвид това. И дори в най-кошмарният си сън, не би се осмелил да помисли, камо ли да каже такова нещо. Но…съдбата си играе с хората, както си иска. Особено с тези, които не напъват много мозъчните си гънки, преди да кажат нещо на всеослушание.

Така и с Борисов. Навикът му да приказва днес едно, утре обратното, в други ден нещо още по-различно, без да му мисли много, го накара да се изложи пред цял свят. И да изложи и България. А думите му са свидетелство, че глупостта ходи и по млади, и по стари.

Не, че не сме съгласни с него. Такива като Тръмп, Гутериш и Юнкер трябва да си вървят. Но не, защото са млади или стари. А защото вредят на човечеството. Защото използват силата на дадената им от хората власт, само за да помагат на богатите да станат още по-богати. А бедните да станат още по-бедни. Вижте законите, които Тръмп въведе и които отмени, когато влезе в Белия дом. Вижте какво се опитва да прави в Сирия, КНДР, Иран и т.н.

Ето затова трябва да си ходи. И той, и другите, които са негови послушни маши. А не защото са стари или млади.

Но това Борисов едва ли ще го разбере.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “СЕНЗАЦИОННО от последната минута: Борисов направи ОГРОМЕН гаф пред Доналд Тръмп! Ето ФАКТИТЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *