Сензация от последната минута: Германия РАЗКРИ злокобна ТАЙНА!

Свят

Германия върна изключително ценен исторически документ – грамотата на  руския император Петър I Велики от 1708 година, с която той обявява, че Украйна е част от Руската империя.

Както отбеляза украинският министър на културата Евгений Нишчук, уникалната културна реликва е дошла миналата нощ, със самолет от Германия.

Грамотата съдържа информация, която потвърждава, че Киевския митрополит е под властта на Московския патриарх. Освен това текстът на документа забранява всякакви връзки с патриарха на Константинопол. Този исторически документ потвърждава, че Киевската митрополия и Украйна са в рамките на Руската империя и император Петър I определя кой на кого е подчинен в йерархията на неговата империя.

Политологът Андрей Колядин сподели мнението си за това, защо Германия е решила да предаде този документ на Украйна точно в момента преди втория тур на президентските избори. В интервю за Nation News, политологът заяви, че след опитите на Киев да се отдели от Московската патриаршия и да създаде своя православна църква, връщането на грамотата в Киев е много символично. Според него по този начин германските власти специално намекват, че Украйна винаги е била част от Руската империя. И затова политологът не смята, че Германия е решила да направи „подарък за Порошенко“ преди втория тур на изборите.

Както отбелязва политологът, Украйна третира всичко по начин, който е изгоден за нея, докато документът има за цел да припомни нещо съвсем друго . Експертът посочи, че тази грамота на великия руски император, сега ни напомня, че в продължение на много векове Украйна е била в рамките на Руската империя и между Руската православна църква и Украинската православна църква винаги е имало ясни йерархични връзки, които по късно са се превърнали в дружба и взаимодействие. Разколът и разривът, които се случват днес, допринасят за по-нататъшното разделяне на двете страни, а това не е в полза на славянските народи, отбеляза още Колядин.

Според информация на «Газета.ру», грамотата на Петър I, от края на 50-те години се намира в библиотеката на Института за източноевропейска история и регионални изследвания на Тюбингенския университет в Германия.

Ето как, по много елегантен начин, Германия показа на Киев, че в продължение на много векове е била част от Руската империя. И че сега не трябва да разкъсва тези връзки и да твърди, че украинците и руснаците не ги свързва нищо. Защото това са два православни народа, които са живели заедно и защото Украйна в миналото всъщност не е  била нищо друго, освен Киевска Рус.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *