Сензация от последните минути: Борисов отстранява НАПЪЛНО Цветанов от властта!

България отблизо

„В последно време виждам, че Бойко Борисов активно участва в раздухването на скандала „Апартамент гейт“ и има силно желание скандалът да се задълбочи, а не да се прекрати.

Това изненадващо заяви социологът Андрей Райчев, като се позова на изследвания на агенцията „Галъп Интернешънъл“.

По думите му от скандала с апартаментите на властта, ГЕРБ е загубила няколко процента и може би първото място, но рейтингът на Цветанов се е сринал драматично. По този начин Вождът искал да отстрани напълно Цветанов от властта като покаже, че той е компрометиран до такава степен, че не може повече да бъде полезен нито за ГЕРБ, нито за себе си.

И в такъв случай, единственият изход за Цветанов бил да подаде оставка от всички парламентарни и партийни постове, да изчезне от политиката, уж за да запази имиджа на Борисов и ГЕРБ.

Другият мотив е, че уж Борисов иска да си върне партията от Цветан Цветанов, за да може да стане истински председател, а не само на хартия“. И може би в това има повече политически смисъл, понеже Цветанов започна да опитва, с помощта на някои среди във Вашингтон, да спретне някое малко вътрешно превратче на Борисов. Да го изхвърли от властта и да поеме кормилото на ГЕРБ като по-млада и по-надеждна в своята несдържана русофобия, смяна.

Така коментира  пред bTV, случващото се между двамата някогашни приятели и първи хора в ГЕРБ, социологът Андрей Райчев.

Според анализа на Райчев, Бойко Борисов е бил роб и на собствените си желания, в които той виждал бъдещето си като президент.

„Той разглеждаше президентството като свое бъдеще, е няма го вече, и това донякъде го освобождава, той може да прави много видове маневри“, уточни социологът.

Райчев дори отиде по-нататък и прогнозира предсрочни парламентарни избори именно с волята на премиера.

Относно предстоящите избори за Европейски парламент Андрей Райчев напомни, че кой ще е първи, зависи от броя на хората, които ще отидат да гласуват. 

Припомняме, че за Борисов е изгодно да отидат колкото може по-малко хора пред урните, защото тогава изборните машинации ще го изстрелят автоматично на върха. Понеже на Цветанов, може би, ще му бъде разрешена една последна проява на „лоялност“ към Борисов, като му спечели изборите. От своя страна, Борисов ще осигури спокоен живот на Цветанов, без ровичкане из апартаментите и другите далавери на Втория.

Въпросът е, че и далаверите на самия Борисов трябва да се разровят много старателно. А вече има и кандидат за това. Елена Йончева и БСП. Но за тях Борисов е запазил нещо специално. Те може да се ровят, по думите на Райчев, колкото си искат, но нямало да открият нищо, понеже Борисов, който е от 10 години във властта, не може да не е потулил всичко или поне най-важното.

Но каквото и да става, с Цветан Цветанов вече е свършено. На ред е неговия най-добър „приятел“ Борисов.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Сензация от последните минути: Борисов отстранява НАПЪЛНО Цветанов от властта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *