Сензация от последните минути: Как Горбачов СЪСИПА СССР? ЦРУ РАЗСЕКРЕТИ документите за последния съветски президент!

Свят

Тези дни ръководството на Архива за Национална сигурност на Съединените щати разсекрети 14 документа, свързани с дейността на бившия Генерален секретар на ЦК на КПСС Михаил Горбачов. Това съобщи изданието mir-press.com. 

Те засягат дейността на съветския политик в периода от 1984 г. до 1991 г. Трябва да припомним, че Архивът за Национална сигурност на САЩ не е някакъв Уикилийкс, а официален орган, който строго следи за срока и нивото на секретност на различните документи.

Архивът дава гласност само на онези документи, които са с изтекъл срок на секретност. И то не на всички такива, защото публикуването им зависи и от нивото на секретност на дадените архивни материали.

Какво все пак се крие в дейността на Михаил Горбачов, което не е известно на широката общественост?

В разсекретените документи фигурира кореспонденция с Роналд Рейгън, данни за разговори с Рейгън, Маргарет Тачър, Джордж Буш и Хелмут Кол. Както и анализ на дейността на Горбачов като Генерален секретар на ЦК на КПСС и президент на СССР.

Няма да узнаем никога онова в документите, което е заличено с бял маркер. Това е недопустимо дори за действащите агенти на ЦРУ с най-високо ниво на достъп.

Но в документите все пак е указано, че работата на Горбачов се оценява в САЩ като рискована, но ефективна. Аналитиците го хвалят за борбата с корупцията. И отбелязват, че той стремително издига на възлови постове свои познати и единомишленици.

Американците отбелязват още, че действията на Генсека са едно, а обещанията му са съвсем друго нещо. Съдейки по документите от онези времена, когато Михаил Горбачов вече е бил президент на СССР, става ясно едно: в САЩ са започнали да разбират, че плановете им за разрушаване на Съветския съюз започват да работят.

Защото Съветският съюз все повече и все по-бързо потъвал в хаоса на така наречената „перестройка“.

И аналитиците на ЦРУ разбирали, че в най-скоро време Горбачов ще бъде принуден да се радели с поста си. Защото непрестанни и яростни критики се стоварвали върху него и от ляво, и от дясно. Горбачов се опитвал да се представи ту за либерал, ту за реформатор. Но нито едните, нито другите го приемали в своите редици.

Затова аналитиците прогнозирали, че ако след падането на Горбачов , на власт дойдат либералите, те ще разрушат икономиката на могъщата и огромна по онова време държава. А ако до властта се доберат реформаторите, те ще направят Съветския съюз конфедерация.

И това бил неминуемият ход на събитията. Защото аналитиците прекрасно разбирали, че Горбачов е разрушил безвъзвратно ленинския начин на управление на държавата. Но не е предложил нищо в замяна, с което страната да може ефективно да се ръководи. Михаил Горбачов успял криво – ляво да оформи някакви антикризисни тезиси. Но те нито били пригодени за условията на реална управленска дейност, нито можели да работят в такъв режим. Тезисите били просто далечна перспектива, която никога не се сбъднала на практика.

В крайна сметка, правейки панически, и като цяло безсмислени от гледна точка на управлението на държавата, ходове, на Горбачов не му оставало нищо друго освен да предаде управлението на държавата в други ръце.

И тук аналитиците прогнозирали, че която и фракция да дойде на власт в Москва, то тя няма да бъде в състояние да измъкне страната от икономическата криза и политическия хаос, в който я е вкарал Горбачов.

Хаос, безвластие и огромен икономически шок за хората в СССР и Русия – това било в основата на разрушаването на огромната страна, която задавала страх на държавите по целия свят.

И това безсмислено разрушаване устоите на огромната и мощна държава – най-напред на СССР, а после и на Русия, продължило, докато на власт не дошъл Владимир Путин, който с внимателни, премерени и предпазливи ходове, постепенно измъкнал славянския Колос от десетилетната криза.

Затова почти всички руснаци обичат своя президент Владимир Путин и гласуват масово за него. Защото той също обича своя народ и своята родина. И работи с всички сили за нейното възраждане и могъщество.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Сензация от последните минути: Как Горбачов СЪСИПА СССР? ЦРУ РАЗСЕКРЕТИ документите за последния съветски президент!

  1. Поздравления за този анализ-кратък, но съдържателен!

  2. Не случайно Западът хвалеше Елцин и Горбачов, защото тези двамата разрушиха държавата не само социалния строй!

  3. Антихристът! Господ е казал: – Пазете се от лошите хора!
    – Как да ги разпознаем Господи? – питат хората.„
    – Аз съм ги белязал!
    Струваше ми се абсурдно, но с годините се уверих, че е истина! Не става въпрос за инвалидите, станали след раждането, а за тези с вродените белези и анамалии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *