Сергей Лавров: Ще отговорим на САЩ и НАТО по неочакван начин!

Свят

Русия ще реагира на запланираните през пролетта тази година учения на САЩ в Европа по подобаващ начин, за да защитим сигурността на Руската федерация. Само предупреждаваме, че на бойно дежурство вече са неочаквани въоръжения.

Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пред „Российская газета“, предаде ТАСС.

„Разбира се, ние ще реагираме и то по начин, който ще е неочакван за командването на САЩ“, отговори руският топ дипломат на въпрос.

„Ние не можем да пренебрегнем процеса, който буди голямо безпокойство, но ние ще отговорим по такъв начин, че да защитим нашата сигурност“, поясни Лавров.

Според него тези, които провокират такъв тип абсолютно неоправдани учения, „желаят да последват ответни мерки с цел продължаване нагнетяване на напрежението“. „Важен аспект е, че всичко, което правим в отговор на заплахите на НАТО за нашата сигурност, ние го правим на нашата територия“.

Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг увери, че голямото прехвърляне на американски и съюзнически войски в Източна Европа като част от военно учение не е насочено към Русия.

Около 37 000 войници от 18 държави ще участват в ръководените от САЩ маневри „Защитник на Европа 2020“.

Това е „най-голямото разполагане на американски войски в Европа от повече от 25 г., каза Столтенберг.

Игрите ще се проведат през май и юни предимно в Германия, Полша и балтийските държави. През следващите месеци САЩ ще дислоцират 20 000 войници в Европа.

Tagged

1 thought on “Сергей Лавров: Ще отговорим на САЩ и НАТО по неочакван начин!

  1. Мале-мале-е-е-й-й-й!!!!!!! Представям си ако близо до границата на Русия с някоя от страните, дето се провеждат ученията на натовци прелетят един-два Су-та, на борда на които има „Хибини“, както стана с оня американски кораб „Доналд Кук“!!!! Тогава плажът се задръсти с посрани памперси, сега всичките европейски запаси с памперси и тоалетна хартия няма да им стигнат!!!! Но както ме уведоми един мой човек от Брюксел, Столтенберг смята да реши проблема, като раздаде на генералите и висшия офицерски състав дамски превръзки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *