Скандал разтресе правителството! Борисов гони Валери Симеонов от вицепремиерското кресло?

България отблизо

Поредната изцепка на Валери Симеонов и на път да предизвика международен скандал и сътресения в и без това клатещото ни се правителство.

От НФСБ поискаха да „намажат ските“ на евродепутатката Ска Клер, която беше на посещение в България, а самият Симеонов пък  призова Външно министерство да я обяви за персона нон грата и да не я допуска в България.

Причината е, че представителката за Зелените в Европарламента  беше у нас и участва в протеста на еколозите срещу застрояването на парк Пирин и проекта за магистрала през Кресненското дефиле, който ще унищожи голяма част от природата и вековните гори в района.

Искането на евродепутат да му бъде забранено влизането в България хвърли в шок Борисов и министрите му и се наложи те да замазват положението със специална декларация.

„Правителството на Република България винаги е отворено към критики и зачита правото на лично мнение и  свободното му изразяване в рамките на закона. Свободата на словото и на различните мнения са гарантирани и с Българската Конституцията“, пише  в съобщението.

Така България успя да се измъкне от международен скандал и да предотврати жестоки критики в Европарламента,  но второто не е сигурно и най-вероятно Партията на зелените тепърва ще разнищва постъпката на нашето вице.

Според политици, между Борисов и Симеонов се е разиграл епичен скандал, тъй като патриотът грубо е погазил гостоприемството, което демонстрираме по време на европредседателството и ни е накиснал в луд спор с еколозите в ЕП.  Освен това е използвал обидни думи, тъй като не можеш да искаш да „намажеш нечии ски“, а има и дипломатични начини да изразиш мнението си.

Това е и първият международен скандал, в който Симеонов ни вкара и заради който се наложи правителството да излиза с извънредна позиция.

 

Вицето вероятно пак не е мислил преди да говори, а може и да е нервен заради предстоящото тридневно посещение от понеделник на представители на комисията на ЕП по граждански права, правосъдие и вътрешни работи, които ще дойдат у нас и ще отидат на място да видят как се работи на границата между България и Турция и как действа стената, построена и със средства от ЕС.

Освен това депутатите ще се срещнат , с представители на Гранична полиция, както и с международни и неправителствени организации у нас. Явно този факт настъпва по някакъв начин мазола на  вицето.

В момента се носят упорити слухове, че Борисов е между чука и наковалнята. От ЕП настояват партиотите, които са и без това с компромис в правителството, тъй като са националисти, да бъдат махнати от управлението. Зелената партия пък подготвя специална декларация, която ще доведе до сигурни скандали в европарламента и ще урони авторитета на България.

Ако ББ махне обаче Симеонов от властта, ще се получи политическа криза у нас и правителството ще падне заради липса на мнозинство, което да го крепи. И ще се наложат предсрочни избори.

Сега остава да видим какво   ще жертва Борисов – авторитета си в Европарламента, или властта у нас.

Трудна дилема. Как ще излезе от кашата, не се наемаме да прогнозираме!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

8 thoughts on “Скандал разтресе правителството! Борисов гони Валери Симеонов от вицепремиерското кресло?

  1. Към Станислава Славова,
    изразявам своята благодарност за това, че обективно коментирате събитията. Искам да Ви предложа да разширите коментарите и по посока на така наречения вътрешен ред и сигурност.
    Ако беше само тази ограда по границата всичко е поправимо за кратко време. Да има алчни и крадливи политици. Един от тях е и този нагъл политик Симеонов.
    Има обаче един по- важен проблем свързан с материята вътрешен ред и сигурност- това е проблемът, че МВР /Министерството на вътрешните работи/ ще трябва основно да се реформира, при това за кратки срокове, защото то се е превърнало от министерство на вътрешните работи в министерство на ВСИЧКИТЕ работи в държавата. Вместо контролни функции и борба с престъпността, то се занимава още с регулиране на стопански дейности и това му пречи да изпълнява основните функции. Мога да посоча и конкретни примери. Искам обаче дебело да подчертая, че административните метаморфози не се случиха само при управлението на това правителство. То само ги продължи доразви и задълбочи, за което трябва да отговаря точно сега и точно пред тази комисия.
    Моля да ми отговорите възможно ли е като обикновен гражданин да се срещна с представители на тази комисия и по какъв ред да се случи това? През последните 20 години водя една неравностойна битка с администрацията и корупцията и съм се постарал да събера много документи съдържащи конкретни факти и изводи. Кога тази комисия ще пристигне и започне проверката? Какъв е дневния ред на проверките? Предвидено ли е европейците да проведат срещи с граждани и представители на медиите- пресконференция и др. подобни форми и контакти?
    Отдавна търпеливо чакам да има такава проверка и времето да представим истината.
    С уважение: Владимир Георгиев

  2. За много неща Симеонов ми е противен,но в случая го подкрепям.Майната му на протокола.Важна е същността – „зелената“ да зеленясва у тях.Много станаха тези,които считат,че имат право да ни се месят.Не искам ментори,особено тъпи провокатори!Искам наказание за тези,които са я поканили/естествено морално/и разкриване на подлите им намерения.Гадняри,които яхат човешката наивност за свои цели,а не за природата на БГ,за нейния поминък и реалин просперитет!

  3. Хахахахахаха………. Стефан Стефанов….. Голям смешник си! За какъв „поминък“ пишеш, за к`ви пет лева, бре??? Някакъв боклук, който е хванал гръцки клошар, иска да сложи ръка на цяла Пирин планина, а ти – „просперитет“! Докато не се изкара на светло истинския инвеститор, докато не се каже категорично какви са мераците му – хората няма да спрат със протестите!!! А знаеш – когато децата започнат да правят белички, родителите се намесват и ги наказват! Тук е същата работа! Щом не умеем да си подредим нещата като хората, ще идват хора от други държави и ще ни казват какво и как да стане! И, недей да скачаш, знаеш, че съм прав, нали?!

  4. Този сайт който “БЛЕСТИ В ЧЕРВЕНО“ защо не го пребоядисате в “ЗЕЛЕНО“ … ??????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *