Слави Трифонов: Днес е първият ден от началото на края ви!

България отблизо

Шоуменът Слави Трифонов и сценаристите му се заканиха след решението на Върховния касационен съд (ВКС) да откаже регистрацията на „Няма такава държава“ като партия. 

В предаването си Трифонов и колегите му потвърдиха, че започват учредяването на партия „Има такъв народ“, в логото на която нямало да се използват цветовете на българския флаг, за да няма отново проблеми със съда.

„Няма прошка за вас! Днес е първият ден от началото на края ви“, заканиха се те.

По време на излъчването на вчерашното предаване всички сценаристи направиха язвителен коментар на решението на съда. Слави Трифонов след удара на ВКС: Правя нова партия! „Това е един от пътите, в които се почувствах като измамен, прецакан, после помислих, че съм измамен от една държавна институция, която трябва да спазва буквата на закона“, коментира Иван Станев. А Слави Трифонов допълни: Законът е най важното нещо, за да има правила и за да живеем заедно като хора, особено от съда“. . Припомняме, че мотивите за решението на съда бяха, че при учредяването на „Няма такава държава“ има нарушение на чл. 5 от Закона за политическите партии.  „Самото формално използване на съществените елементи и цветове на националния герб и знаме, в комбинация, която обуславя значително сходство с тях, също съставлява нарушение на чл. 5, ал. 1, пр. 1 от ЗПП. С тази практика, безусловно споделяща се от настоящия съдебен състав, СГС се е съобразил, като е приел, че за нарушаване на забраната на чл. 5, ал. 1, пр. 1 ЗПП е достатъчно внушението на използвания символ да е силно, а не символът да е напълно идентичен със знамето“, казаха от ВКС.

Така обаче и не стана ясно ден първи от края на кого е. На съда, или на управниците.

Tagged

1 thought on “Слави Трифонов: Днес е първият ден от началото на края ви!

  1. А, твоето поведение Нидал , ни взел , е тъпо но явно добре платено !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *