След разговор с президента, прокуратурата ПОГНА офшорките на властта!

България отблизо

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска всички банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

Цацаров поиска информацията с официално писмо от председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.

В справката от прокуратурата се изисква включително и информация от финансовото разузнаване за имуществото на лица, заемащи висши публични длъжности.

В писмото Цацаров подробно описва, че в справката изисква да има:

  • притежавани от тях /лично или чрез свързани или подставени лица/ банкови сметки в чужбина, недекларирани по съответния законов ред;
  • притежавани от тях /лично или чрез свързани или подставени лица/ недвижими имоти и/или друго имущество на значителна стойност, недекларирани по съответния законов ред;
  • участие /лично или чрез свързани или подставени лица/ в търговски дружества в чужбина, включително офшорни компании, без това да е декларирано по съответния законов ред;
  • извършени /лично или чрез свързани или подставени лица/ разходи и инвестиции в чужбина със средства, недекларирани по съответния законов ред.     

На финала на писмото от главния прокурор се казва, че наличната в ДАНС информация следва да бъде доставена без забавяне и с максимална конкретика./news.bg/

Какво да кажем на това, освен известната българска поговорка „Сетила се Мара“. След като половината правителство на Борисов, заедно с бившия шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов бяха уличени в корупция и подадоха оставки…И най-вече след като Румен Радев е поискал в ултимативна форма от главния прокурор Сотир Цацаров най-сетне да започне да си върши работата, нещо в нашата държава взе да се размърдва.

Не се знае какво ще излезе от това, понеже самият Цацаров е назначен от Борисов и ГЕРБ, но поне хората на Вожда бяха принудени да започнат да разкриват всичко, което са дробили през последните десет години, докато бяха във властта. Оказва се, че Суджукгейт, Кумгейт, „Ало, Банов съм“ и Апартаментгейт са били само върха на айсберга от лъжи, корупция и мафиотски игри по високите върхове на властта.

Но, както казва нашия народ, щом чорапът е тръгнал да се разплита, то всичко ще излезе наяве. И тогава тежко на грабителите на майка България.

istinata.net

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *