Социалната мрежа с твърд ултиматум: Борисов да уволни веднага Симеонов, или себе си!

България отблизо

Председателят на Единна народна партия Валентина Василева призова премиерът Бойко Борисов незабавно да освободи вицепремиерът по демографска политика Валери Симеонов, който направи скандално изказване, обявявайки майките на деца с увреждания за „кресливи жени с уж болни деца”.

„Г-н Борисов, Единна народна партия Ви призовава да вземете необходимо и смело решение за освобождаването на Валери Симеонов от поста вицепремиер на Република България. Знаем, че не обичате да вземате такива решения и обичате да мотаете обществото в общи приказки за коалиционна култура и стабилността на страната. Но тук става дума за издевателство над човешкото нещастие и за непремерена наглост, която е хвърлена в лицето на обществото”, заявява в позиция до медиите Валентина Василева.

„Длъжни сме да Ви напомним, че Вие сте само управител на държавата, а Симеонов е Ваш подчинен. Ние сме Ваши работодатели и никой не се интересува от тънките Ви сметки, европейските Ви листи и конфликтите на „патриотите“. Засегнато е достойнството на група български граждани, а именно майките на деца с увреждания. Те са директно обидени от техния служител Симеонов и са укорени в злоупотреба и лъжа. Такова поведение е подсъдно и освобождаването на вицепремиера Симеонов е най-малкото, което можете да направите, защото отговорност за него, носите Вие”, каза още председателят на ЕНП.

„Ако не пристъпите към неговото уволнение се налага всички ние да пристъпим към Вашето уволнение”, заяви Валентина Василева, председател на Единна народна партия.

Валери Симеонов не може да остане и 1 минута повече на поста си, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

От левицата призоваха за незабавната оставка на Симеонов заради неговото изказване по повод майките на деца с увреждания, които от месеци организират протести и настояват за реформа в социалния сектор.

„Проблемите на хората с увреждания са част от големия и системен проблем на здравеопазването. Точно днес, след няколко месеца мъки и лъжи, както и използване на майките на деца с увреждания, доживяхме да чуем от отговорния за демографската политика вицепремиер Валери Симеонов, че става дума „шепа кресливи жени“ с „уж болни“ деца. Това е абсурдно“, смята Нинова.

Тя призова премиера Борисов да заяви дали това е мнението на цялото правителство, както и дали това ще бъде политиката му спрямо хората с увреждания в България.

Призив за поемане на лична отговорност от страна на вицепремиера Симеонов отправиха и представители на майките от инициативата „Системата ни убива“, които днес присъстваха в пленарна зала и от балкона наблюдаваха дебатите по вота на недоверие към правителството заради политиката му в сектор „здравеопазване“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *