Социолог: От излагацията на Борисов пред Тръмп спечели Нова България!

България отблизо
Бойко Борисов винаги е разчитал на личния си чар. Явно в случая със срещата с Доналд Тръмп не сработва. Това не е успех, тъй като той измести президента в това посещение в ООН. Това каза социологът Андрей Райчев.

„Президентът е в много изгодно положение в конфликта с ГЕРБ. Към него има по-малко критики и има по-висок рейтинг. Това е сблъсък на политики. Българските президенти винаги правят две неща – първо събарят премиера после правят партия. Партиите им, обаче не бележат големи резултати. Сега обаче резултатът може да е неочакван. Ако президентът  направи партия, предварителните цифри сочат, че тя може да мине ГЕРБ с 20 процента.

С всеки удар по Радев, Борисов се приближава до политическия си край. Той няма как да събори президента“, прогнозира социологът.

 

„Догодина ще имаме два пъти избори, а може и три. Планът на коалицията да оцелее до 2019 г. изобщо не ми се вижда реален“, заяви Райчев. Според него, коалиционните партньори не могат да постигнат повече от това, което са направили досега. „За Борисов е страшно важно да е в ситуация, в която да може да маневрира.

Той няма да се съгласи да управлява, ако се почувства заграден от опозицията. Борисов няма да управлява, ако не чувства цялата власт в ръцете си“, каза още Андрей Райчев.

Но не спомена, че Борисов няма да се предаде без бой и ще започне да сваля подмолно новата власт, каквато и да е тя.

Tagged

1 thought on “Социолог: От излагацията на Борисов пред Тръмп спечели Нова България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *