Социолог разкри коя е ахилесовата ни пета в битката с коронавируса!

България отблизо

Доста популистки внушения има, че недотам свободните общества са по-ефективни в кризата с коронавируса. Трябва да работим с двойно усърдие да докажем, че истината не е такава и нашата част от света също може да бъде ефективна.

Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Първан Симеонов, цитиран от news.bg.

По негови думи основното предизвикателство е, че живеем на такова място в света, в което ценим свободата на придвижване. Според него това е както най-голямото ни предимство, така и ахилесовата ни пета. Симеонов обаче бе категоричен, че трябва да продължаваме да държим на основните си ценности.

Той е на мнение, че не е лошо да се запазят политическите противопоставяния, за да има различни гледни точки. Този път политическият ни елит реагира сплотено и има еднопосочно послание, категоричен бе Симеонов.

Според него е късмет за страната ни, че ген.-майор Мутафчийски е и добър комуникатор. Причината по негови думи е, че в този момент всичко е социология, а не само медицина.

В българското общество доста тачим армията, посочи той и добави, че е важно дали обществото се мобилизира и то наистина го показва.

Ако този път се справим, може да добием своеобразен национален имунитет и самочувствие, категоричен бе Симеонов./Източник news.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *