Спас Гърневски: ГЕРБ ще разкрият истината за приватизацията!

България отблизо

Главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства.

„От 2 години насам тази тема излезе ярко и недвусмислено в дневния ред на обществото.

Преди 2 години беше приет антикорупционният закон в страната. Всичко тръгна оттам. В този момент има над 3 млрд. разписани документи за запориране на незаконно придобито имущество. Имало е смисъл това да стане“, заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в студиото на „Денят ON AIR“.

Той бе категоричен, всичко ще излезе наяве, защото е регистрирано.

„Приватизацията не във всичките ѝ проявления и случаи е била фалшива и е имало корупция. Аз познавам приватизации безкрайно честни и точни. Не всичко трябва да падне под един знаменател, но там където имаме законови нарушения, виновните трябва да понесат отговорност„, смята Гърневски.

„Тази държава няма да може да продължи, ако не сложи всичко на масата“, каза депутатът.

„Разбира се, че е необходим закон за давността. Много прокурорски разследващи, умишлено чакаха 10 години да мине давността. Когато в едно дело има доказано престъпление, то трябва да може да бъде възобновено“, изказа мнението си Гърневски.

Според него законодателството трябва да бъде променено така, че да няма давност на сделки. Но освен това, ако се докаже, че съответни органи са крили подобни доказателства, те трябва да бъдат наказани.

Относно казуса с машинното гласуване Гърневски отбеляза, че в България се е провел много сериозен дебат по темата и е станало ясно, че на много малко места по света има такова гласуване.

„Пари винаги могат да се намерят, когато трябва да падне и този опит на атака срещу управляващите„, заяви той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *