Става ОПАСНО: И Северна Корея се оказа на една крачка от САЩ! Янките получиха ШАХ и МАТ!

Свят

След визитата си при Владимир Путин в Русия, кубинският президент Мигел Диас-Канел посети КНДР.

Неочаквано, но може би доста логично, съвсем скоро след това, в Куба се появи Ким Йон Нам, вторият човек след севернокорейския президент. А на експертите отдавна е известно, че той се занимава в частност и с военните дела.

Запознати с проблематиката от руския сайт за военна информация https://topwar.ru, предполагат, че това е началото на военно сътрудничество между Куба и КНДР.

Според тях, е напълно възможно, но и хипотетично, в скоро време, на Острова на свободата да се появят севернокорейски ядрени ракети. А това е почти на една крачка от САЩ.

Според експертите, Северна Корея няма да пропусне да се възползва от възможността да влезе в задния двор на янките. И така да получи силен коз в преговорите с Вашингтон. Не за друго, а защото в последно време, Белият дом предявява невъзможни искания към КНДР. Според американците, Северна Корея трябвало да се разоръжи напълно. И тогава щяло да настъпи „златно време“ за двете Кореи.

Изглежда, тези заявления на американския президент Доналд Тръмп и на част от неговия антураж, не се възприемат положително от Пхенян. И там явно са решили да отрезвят разпалените глави на някои сенатори и конгресмени. Като им покажат, че Северна Корея ще е в състояние да унищожи сама, почти целите Съединени щати.

Най-лошото за американците е, че не са необходими много севернокорейски ядрени ракети в Куба, за да заплашат сериозно голяма част от територията на САЩ. Необходими са не повече от 50 – 60 ядрени бойни глави. А те могат да бъдат пренесени и инсталирани в Куба, без янките да разберат какво става.

Още повече, че Куба вече започна военно-техническо сътрудничество и с Руската федерация. И ако, хипотетично, РФ също вкара 50 – 60 ядрени ракети, тогава САЩ няма къде повече да мърдат.

А сътрудничеството е изгодно и за двете страни. Куба получава ефикасна защита срещу всякакви опити на САЩ да нахлуят на нейна територия, или да използват срещу Хавана ракети с ядрени бойни глави. А РФ и КНДР получават излаз до самите Щати, като по този начин им дават шах и мат. Понеже в случай че Белият дом се опита да нападне Русия или КНДР по какъвто и да е начин, Съединените щати ще бъдат унищожени.

При това ракетите няма да бъдат много големи. Няма да изискват подземни шахти и огромни пускови установки. Ще бъдат малки и мобилни. Но също и с голяма разрушителна сила.

А тяхното доставяне в Куба ще бъде в рамките на обичайния търговски обмен на промишлени стоки и части срещу кубинска захар, например.

И самата възможност такива ядрени ракети да се появят в непосредствена близост до бреговете на САЩ, вече създава възможност янките да мислят и да действат много по-внимателно, отколкото досега. Техният обичаен подход, който те самите наричат „Слон в стъкларски магазин“ трябва решително и завинаги да бъде изоставен.

По отношение на Русия, КНДР, Китай и техните приятели. Въпросът е, ние към кои ще се числим – към приятелите или към враговете на Русия?

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Става ОПАСНО: И Северна Корея се оказа на една крачка от САЩ! Янките получиха ШАХ и МАТ!

  1. Ние винаги сме били с тези , които губят !!! Пример-Първата и Втората световни войни. А що се отнася до сащ , то РУСИЯ сама може да ги унищожи .

  2. Важно е да се знае под „…ние…“ какво се разбира: финансово-политическата олигархия или българският Народ?! Двусмислието и противоположностите са ясни, НАШЕТО бездействие е недопустимо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *