Става СТРАШНО: Горанов и Хърсев ни тласкат към нов АПОКАЛИПСИС!

България отблизо

Ако някой икономист ни приказва сладки приказки, че като ликвидираме нашата национална валута и я заменим с еврото няма да има нищо драматично, той или не си е взел дипломата по редовния начин, или изпълнява чужди заповеди за пълното унищожаване на България

Как 90% от хората в България ще издържат, ако заплати, пенсии и спестявания се намалят наполовина, и 300 лева станат 150 евро, а днешните цени, които и без това са високи, се увеличат още?! Кой може да издържи на подобна лудост? Старците ли, болните, работещите, дето едва свързват двата края, кой?! Може би само депутатите, защото заплатите им се увеличават на всеки три месеца. Дори търговците няма да издържат. Много от тях ще фалират, заради намалената покупателна способност на населението. А тези, които останат ще се чудят как да вържат двата края.

Въпреки тези простички, но страшни факти, „икономистите“ Владислав Горанов и Емил Хърсев продължават да каканижат, че трябвало да ликвидираме лева и да го заменим с евро. Нека ги попитаме тогава защо Великобритания бяга от ЕС и никога не прие еврото? Защо мощни икономики като Италия, Испания и Португалия искат да си върнат своята национална валута? Защо Гърция, която имаше много по-силна икономика от нашата, рухна и трябваше Брюксел да налива стотици милиарди, за да избегне фалит на държавата и гладни бунтове? А ако се случи това при нас, със сигурност никой няма да ни даде и пукната пара, тогава какво ще правим?!

Но, без да споменават нищо за това, Горанов и Хърсев продължават бодряшки да ни лъжат в очите.

„Приемането на еврото не е едностранно желание на България, то е задължение на българската държава, произтичащо от Договора за присъединяване към ЕС, като в правния акт няма предвиден конкретен срок за въвеждане на единната валута в страната“, твърди главният Борисов икономист Горанов.

Хърсев отива още по нататък.  Според него ако влезем в Еврозоната това няма да се усети особено. По думите му, нямат основание твърденията за драматично оскъпяване. „Доходите ще растат“.

Явно тези хора говорят като паднали от Луната. Защото не е възможно да не знаят какво ще стане. Въпреки това Горанов каканиже за някакви задължения на България към ЕС. Ама, драги Горанов, ние нямаме задължението да се самоубиваме. А приемането на еврото е равносилно на самоубийство. Приказките на Хърсев пък изобщо не са за коментиране. Влизането в Еврозоната нямало да се усети „особено“. Ами той може и да не го усети „особено“. Но обикновените хора просто ще умрат. Щяло да има оскъпяване, но не драматично.

Владислав Горанов пък, направо признава, че ще има негативни ефекти от евентуалното ни членство в Еврозоната. Ами как няма да има негативни ефекти? Нали доходите ни ще паднат наполовина. Това позитивен ефект ли е? Между другото, никой не можа да каже какви позитивни ефекти ще има ликвидирането на лева. Защото позитивни ефекти няма да има. Тласкат ни към Еврозоната, за да ни унищожат напълно. Защото досегашните опити не успяха.

А приказките на такива „икономисти“ като Хърсев и Горанов са само упойката, за да не усетим кога ще ни вкарат в скотобойната. Така че нека тръгнем всички заедно против опитите за въвеждане на еврото. Защото иначе ще бъдем тотално унищожени. И без това сега сме най-бедната и най-бързо изчезващата страна.

Нека да направим всичко възможно, за да не се превърнем в първата страна, изчезнала от картата на света.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *