Станишев срещу Елена Йончева: Ето какво се случва!

България отблизо

Сергей Станишев и Елена Йончева имат най-много номинации за листата на БСП за евровота.

Сблъсъкът между Сергей Станишев и Елена Йончева, обаче, не е просто сблъсък между две личности. Това е сблъсък на брюкселската машина, с каузата на един самотен боец като Елена Йончева, която защитава правото на обикновените хора да са стопани на съдбата си в своята родина.

„Това, което знам, е, че имам номинации в, може би, 85% от общините. Очевиден е един факт – аз и Елена имаме най-много номинации от всички останали от партийните структури“, заяви Станишев пред Нова телевизия, цитиран от dnes.bg.

Станишев определи номинациите си като „голяма отговорност“ и морален ангажимент на всички, които са го номинирали. Затова и не приема призиви на свои съпартийци да се оттегли от листата.

„На мен не ми е на всяка цена да съм водач на листата на БСП. Но имам няколко каузи и няколко принципни разбирания. БСП трябва да се яви с ясна политическа физиономия на тези избори. Ако някой мисли, че ще ни сблъска с Елена – няма да му се получи, ние сме приятели“, категоричен бе лидерът на ПЕС.

„Залогът не е кой ще има 5 или шест депутати, а дали ще има предсрочни избори и как ще се отиде на местните избори. Не преследвам цел да бъда лидер на опозицията в БСП“, заяви още Станишев.

В неделя Националният съвет на партията ще се събере, за да избере с таен вот водача и да определи местата за гражданската квота и коалиционните партньори. До последния момент обаче по места ще се провеждат конференции за номиниране.

Ако Сергей Станишев мислеше за партията си и за своята родина, би трябвало да се оттегли не само от борбата за оглавяване на листата, но и от самата листа изобщо. Той дълго време бе председател на БСП. Беше премиер, сега е председател на ПЕС и е повече време в Брюксел, отколкото в България. С други думи, той е износена и овехтяла фигура в партията си. Да не говорим, че бизнесът на жена му е в Брюксел и на практика Станишев е повече свързан с Брюксел, отколкото със София. Така че редно би било, да не се появява в последния момент и да иска да оглави листата.

Още повече, сега моментът е много решаващ, както за България, така и за всички страни-членки на ЕС. На този евровот ще се решава дали националните държави ще се запазят като суверенни и независещи от чужда воля формирования, или ще бъдат обезличени от днешния брюкселски елит и превърнати в трансмисии за предаване и изпълняване на чужди заповеди. Затова Виктор Орбан призова европейските народи да се борят срещу кошмара „Съединени щати на Европа“.

Повече от ясно е, че екип, начело със Станишев ще защитава статуквото в ЕС, което ни убива. И обратното – Елена Йончева ще иска промяна на ЕС и ще се дистанцира от диктата на брюкселските чиновници. Затова на хората им е ясно, че ако Станишев оглави листата на БСП, то столетницата ще загуби евроизборите. И няма да има никакви предсрочни избори. А ГЕРБ ще продължат безметежно да паразитират върху снагата на родината ни.

Но какво точно ще стане – предстои да видим. И дано да е добро за изстрадалата ни родина.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Станишев срещу Елена Йончева: Ето какво се случва!

  1. Тази подлъга хората, за да гласуват за нея. Но дали за нея или за хамстера, все едно се получава накрая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *