Стачки посрещнаха евролидерите в София! Полицията разгонва бунтарите и брани чиновниците от българската любов!

България отблизо

Шофьори на товарни камиони и пътнически автобуси заедно със собственици на фирми от бранша излязоха днес на протест срещу мерките на ЕК , наречени  „пакети мобилност“.

В столицата са се събрали превозвачи от всички градове и  блокират движението в лявата лента на булевард „Цариградско шосе”. Огромните камиони ще стоят там да 17 часа, а след това потеглят на шествие из София.

Те планират да тръгнат от  площад „Македония” и да стигнат до  НДК, където ще направят митинг срещу решението на еврочиновниците да намалят заплатите им и да ограничат времето за работа на територията на съюза.

Протести ще има и в Пловдив, Русе, Варна, Бургас,  Плевен, Видин, Велико Търново,  Враца, Свиленград, както и на граничните пунктове Кулата и Илинден, които ще бъдат временно блокирани.

Ако влезе в сила „пакетът мобилност“, това ще предизвика фалити на около 30% от българските транспортни фирми и ще остави без работа поне 30 000 души, заяви пред Дарик Васил Пиронков, председател на Сдружението на автобусните превозвачи и собственик на фирма за товарни превози.

В същото време пред НДК се опитаха да протестират екоактивисти.

Природозащитниците недоволстват заради решение, което се очаква да бъде прието днес на срещата на върха в София за  Западните Балкани.
То предвижда да бъдат изградени над  3 000 ВЕЦ-а на територията на бивша Югославия, както и в  Албания. Пред  БНР Димитър Куманов от сдружение „Балканка“ обясни, че подобна система от централи ще попречи на екоравновесието в региона.
Полицията изблъска демонстрантите, които се опитаха да протестират край НДК. Било им обяснено, че нямат право да протестират на това място днес. Камионите пък няма да бъдат пуснати в центъра под предлог, че ще пречат на движението.
Музикантите от БНР изнесоха концерт в центъра на София и си поискаха заплатите, но никой не ги чу, освен минувачите.
България стачкува и се опитва да да обясни на евролидерите, че не сме роби на ЕС, а страна със собствено мнение, която трябва да бъде равнопоставена.
Полицията обаче не позволи дори на нестачкуващи граждани да приближат НДК.
Така осигуриха спокойствие на Макрон, Меркел и Борисов да минат гордо по Моста на въздишките и да демонстрират европейското единство.
Единство, каквото в момента липсва.
Налице е само лицемерието, че България приветства всяка стъпка на ЕС, дори да бъдем настъпани и смачкани с нея, че сме послушен член и сме готови на всичко.
Не ние, хората, а управляващите.
Гласът на хората не беше чут.
Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Стачки посрещнаха евролидерите в София! Полицията разгонва бунтарите и брани чиновниците от българската любов!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *