Съединените щати СКОЧИХА срещу Иран! Готвят нещо СТРАШНО! Ето ФАКТИТЕ!

Свят

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео каза, че светът „не може да постигне мир и сигурност в Близкия изток, без да се изправи срещу Иран“, предаде Асошиейтед прес.

Помпео направи изявление преди първата сесия на конференцията за сигурността в Близкия изток във Варшава. Застанал до израелския премиер Бенямин Нетаняху, Помпео каза, че „отблъскването“ на Иран е водещо за справяне с всички останали проблеми в региона. Държавният секретар направи изявлението си в присъствието на няколко високопоставени лица от арабски държави.

САЩ и Полша са спонсори на „Министерската среща за насърчаване на бъдещето на мира и сигурността в Близкия изток“, която изглежда съсредоточена главно върху изолирането на Иран, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Техеран осъди форума като американски антиирански „цирк“. Русия каза, че няма да участва в конференцията, а върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини отмени участието си, позовавайки се на проблеми с графика си.

По този начин САЩ изглеждат все по-самотни в опитите си да завладеят света и да наложат своята хегемония. И ще стават все по-самотни. Докато накрая светът не ги изолира съвсем.

Защото техните „цветни революции“, нахлуването с войски и самолети на териториите на суверенни страни, унищожаването на държавността им и ограбване на ресурсите им, вече дотегна на цялото човечество и затова среща само омраза и презрение.

А истината е, че дори войните няма да спасят САЩ. Понеже те вече нямат пари дори да обслужват държавния си дълг, тъй като за целта им трябват по 1 милиард долара на ден. Така че американците трябва да свият знамената и да се приберат в рамките на своята територия. Защото там ги очакват много повече проблеми, отколкото могат да разрешат сами. Огромни икономически проблеми и още по-огромни климатични проблеми. Като последните имат потенциала да разрушат много американски щати, което отдавна застрашава самото съществуване на САЩ. Ще припомним само за супервулкана Йелоустоун и за мегаполисите, които са строени почти до брега на океана.

Всичко това изисква помощ от целия свят, а не търсене на начини да се конфронтират с Русия. Защото никой в Русия вече не иска и да чуе за САЩ, понеже дивото ограбване на ресурсите на огромната държава през 90-те години на миналия век и тоталното обедняване на хората в РФ, накара и най-върлите привърженици на Запада да изтрезнеят. И да разберат, че САЩ нямат приятели, а само свои интереси.

Затова, ако американците са умни, ще ликвидират своите военни бази, ще се изтеглят от Европа и ще поискат помощ от Русия.

Иначе ще загинат. Защото ако хората им простят, природата няма да ги пожали.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *