Татяна Буруджиева: София отдавна не е синя!

България отблизо

София вече не е синя, както преди десетина години. Смениха се поколенията. Колко от днешните столичани са софиянци?

Това заяви категорично политологът Татяна Буруджиева.

Тя, заедно с колегата си Димитър Ганев, са единодушни, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова имат шанс да отидат на балотаж.

„Има двама кандидати с някакви шансове. При госпожа Фандъкова можем да бъдем по-уверени в подкрепата, защото тя е партиен кандидат, ясна е партията, която седи зад нея и колко гласове може да и осигури. Ясно е до какви електорални нива стига г-жа Фандъкова. Докато при госпожа Манолова, има шансовете, които са заявили социолозите и гражданите. Там въпросът е как ще се направи така, че с кампанията да се убедят хората да отидат и да гласуват. На Манолова ще ѝ е необходимо едно ветрило от гражданска подкрепа. Изборът е наистина граждански – хората трябва да отидат и да гласуват“, коментира пред БНТ Татяна Буруджиева, цитирана от frognews.bg.

„Манолова и Фандъкова са едни от най-рейтинговите фигури – дори най-рейтинговите и от ляво, и от дясно. Това ми дава основание да смятам сигурно развитие – отиването на тези две кандидатури на балотаж. От тук нататък вече адски много неща зависят от самата кампания“, смята политологът Димитър Ганев.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *