Тафров скандално: Веднага трябва да изгоним руските дипломати и да докажем, че сме европейци!

България отблизо
„Отзоваването на посланика ни в Москва и привикването му у нас за консултации е най-слабата реакция на езика на дипломацията, и най-слабият начин за отговор на една ситуация”.
Това заяви по Нова телевизия Стефан Тафров, бивш дипломат и бивш зам.-министър на външните работи, във връзка със скандала ”Скрипал”
Според него отзоваване се прилага, когато има някакви търкания между две държави, които трябва да се загладят. И затова отзоваването, не е адекватна мярка за големия международен скандал с отравянето на бившия агент на британските тайни служби Сергей Скрипал.
Тафров е категоричен, че правителството ни действа меко и неадекватно по случая. Че България не е направила това, което се очаква от нея и не е депортирала част от руските дипломати, които според него веднага трябва да бъдат изгонени от страната ни.
Отзоваването на посланика ни е  недостатъчна мярка на фона на това, което правят  основните ни съюзници в ЕС и НАТО.  Не е сериозно, мекушаво е!  Трябва да направим нещо по-сериозно – заяви убедено той.

Засега България е сочена с пръст от съюзниците ни и фигурира в международните новини като страна, която не реагира адекватно  на това, което голяма част от страните-членки на ЕС и НАТО  са обявили  за държавен тероризъм от страна на Русия и са наказали страната подобаващо”, коментира Тафров.

Огромно мнозинство от страните-членки на ЕС и НАТО заявиха, че най-вероятният извършител на тази атака в Англия е Русия и изгониха  в знак на протест дипломатите й. Направиха го дори в Италия, което не го очаквах. Присъединиха се Унгария и независима Македония, които изгониха по един дипломат. Само ние отзоваваме своя, вместо да гоним руските! И то в момент, в който  несъмнено става дума за държавен тероризъм от страна на Русия, заяви категорично Тарфов.

Бившият ни дипломат е сигурен за тероризма, но не представи от екрана нито едно доказателство. По неговите думи – щом от ЕС  са решили, че Русия е извършителят на отравянето с „Новичок“ значи е така!

И ние трябва да се подчиняваме, а не да си викаме посланика тук и да търсим неговото мнение.

Тафов заплаши и че ако не изхвърлим веднага дипломатите, има голямата опасност  България да изпадне от  европейската интеграция. С подобно колебливо и въртеливо поведение в толкова важен за Европа момент,  ние буквално не обслужваме националните си интереси, а руските – издекламира по телевизията той.

Б.Р.

Тарфов, имаме само няколко въпроса, които колегите не посмяха да ти зададат в ефир.

Сигурен ли си, че Русия е извършила отравянето и по каква причина, когато Скрипал е можел да бъде ликвидиран още в затвора, докато си е излежавал присъдата и никой нямаше да разбере?

Това, което мисли ЕС, трябва ли да не бъде подлагано на никакво съмнение и да се приема като аксиома у нас, без да имаме право да мислим и ние, защитавайки собствените си национални интереси?

Правителството ЕС ли трябва да слуша, да козирува и да изпълнява всичко безропотно, или народа, който го е избрал и който не иска да влизаме в дипломатически скандал?

Вие, дипломатите, броите ли народа за нещо, или сте марионетки, подчинени на чужди господари?

Искаме да питаме и ти защо и заради какви скандали се сбогува с професията, но няма да го направим, за да не те обидим. България знае защо.

И последно – кой си ти, Тарфов? Как се измъкна от забвението и пред ден започна да излизаш в ефир и да ръсиш акъл на килограм?

На кого си удобен, на кого се продаде?

И срещу колко?

Други въпроси нямаме.

Народният отговор, виж в коментарите под всяко твое изказване.

Ние сме солидарни!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

10 thoughts on “Тафров скандално: Веднага трябва да изгоним руските дипломати и да докажем, че сме европейци!

  1. Абе дрисльо тафров , какво е направил ЕС за България , че ние да го подкрепяме по тоя начин , смърт за вас русофобски гомна гадни!!!

  2. Този е ИДИОТ!!!Подчинението означава, че нямаме собствено мнение и достойнство!!! Как няма един нормален политик!!???

  3. Ех, мъко Славова! Товарителница от склад на Лубянка ли искаш или подпис на Путин с държавен печат?
    Аман от продажни келеши, за които Русия е по-важна от всичко друго, включително и от България.

    1. За момента наистина Русия е най-важното нещо и всички българи, които си нарекъл „продажни келеши“ са абсолютно прави. НИЕ ПРОСТО НЯМАМЕ ИЗБОР, а и историята е доказала, че покрай имперските си интереси и огромните си проблеми ни е отделяла нужното внимание и подкрепа. Видяхме подкрепата, амбициите И РЕАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ в последните 30 години на ЕС, НАТО и САЩ. Те успешно преследват и осъществяват пъклените си планове за колонизиране на България и заличаване на българската нация от историята на света. ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ Е ИЗЛИЗАНЕТО НИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И НАТО ! КОЕТО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ НИ ПРИНУЖДАВА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕМ В РУСКА КОЛОНИЯ, КОЕТО Е ДОКАЗАНО ОТ ИСТОРИЯТА . МНОГО Е ПРОСТО : РУСИЯ КАТО ПАРТНЪОР ИЛИ СМЪРТ ! И ПРОДАЖНИТЕ КЕЛЕШИ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ !…

      1. Браво,вие сте напълно прав,затова аз ви подкрепям, на 100%

  4. Под натиска на световния жандарм чрез инсцинирането на „руски тероризъм“, на фона на почти ликвидираната американо-ислямска армия в Сирия с цел изтребване на човешки популации, за което вече кръв пикаят, Европата начело с Англия ПРЪДНА, а ние барабар Петко с мъжете, без да зачитаме българсите интерси – ЩЕ СЕ НАСЕРЕМ. Дано не мирише дълго време.

  5. По същата логика „виновност по презумпция“, вчерашната трагедия в Кемерово е престъпление на Запада, САЩ и НАТО!

  6. русия е ужасно маловажна за българия – просто е незначителна. предлагам да караме трошките с нефт от тексас – къде-къде по калоричен и прочее. и понеже вече в москва минаха на френско шампанско вместо на гъмза – то е добре да се ориентираме в нашия експорт на консерви и вина към страни, където обичат да пият и да ядат – например италия, испания, франция, португалия.
    за християнството да не говорим – дребна работа, щом като никой не удари един бой на еврейчето паско заради публичната му реплика „майната му на християнството“. с една дума русия е шит и така трябва да мислим всички

  7. Слушай ,ти дебил джендър скапан,защо не се хванеш за палците

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *