Те го гонят за корупция, той се жени! И станал член на ГЕРБ, ден след скандала с парите за „Ларгото“. Елена Йончева „помогнала“ за партийното решение

България отблизо

Министърът на културата Боил Банов ще каже „да“ на своята любима, журналистката Ива Петрони, днес навръх Велики четвъртък.

Новината пръв разпространи сайтът Епицентър.бг, позовавайки се на правителствени източници. Любовта между двамата пламва, докато Боил Банов е заместник-министър на Вежди Рашидов във втория кабинет на Бойко Борисов, а Ива Петрони – възпитаничка на Италианския лицей и pr специалист, по онова време е шеф на кабинета на министъра. Чаровната дама доскоро работеше в Министерството на културата.

Младоженците са пожелали дискретна церемония в тесен семеен и приятелски кръг. И двамата имат по един предишен брак зад гърба си. Боил Банов, който е режисьор по професия, до неотдавна беше женен за красивата актриса Николета Малчева.
Касетите с „Ало, Банов съм“ и внасянето им за втори път в прокуратурата от Елена Йончева изобщо не са помрачили мерака на министъра да мине под венчило.

Министърът на културата Боил Банов е побързал да стане член на ГЕРБ само ден след като Елена Йончева внесе първия сигнал срещу него за корупция през януари. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника. Скандалът „Ало, Банов съм“ започна в края на януари. Тогава социалистката разкри запис, уличаващ министъра в съмнителна схема за опрощаване на неустойка в размер на 700 000 лева на фирмата изпълнител на ремонтните дейности на Ларгото. За да получи специална закрила от управляващата партия, Банов реагирал мълниеносно и подал заявление за членство. Той бил приет за партиен член на ГЕРБ с поръчителството на тогавашния председател на вътрешната комисия Цветан Цветанов, който след като се раздели с държавните си постове в Народното събрание, остана зам.-председател на партията.

Това не е единствената промяна в живота на Банов през последните месеци. След като прокуратурата не намери доказателства за вината му по първия сигнал, той поиска ръката на Ива Петрони, която беше жена за близкия до Прокопиев Йово Николов. Твърди се, че след шумния развод, Николов бил покрусен и още не може да се опомни. Бившата му жена, обаче е далеч по-пъргава и днес ще чуе химна на Менделсон, но с друг мъж – Банов. Откакто се намъкна в културното министерство, Петрони явно е успяла да повлияе не само сексуално, но и професионално на Банов. И само за няколко месеца бившият заместник на Вежди Рашидов успя да разкара почти всички назначени от него служители.

loading...

Tagged

1 thought on “Те го гонят за корупция, той се жени! И станал член на ГЕРБ, ден след скандала с парите за „Ларгото“. Елена Йончева „помогнала“ за партийното решение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *