Това става модно! Ковчегът е заменен от автомобил

Лайф зад паравана

Филмът „Ритни камбаната с финес“ с участието на Джак Никълсън и Морган Фрийман (2007 г.) трябва да бъде гледан от всеки киноман. Двамата, знаейки, че не им остава много живот, започват да правят всички онези неща, които винаги са искали да сторят, но все не им е достигал кураж или време. Е, едва ли бедната нигерийска душа от Ихиала си е представяла така пътя към отвъдното, но синът му е на друго мнение.

На бива да си правим шега със смъртта, но да поемеш последния си път с автомобил започва да се превръща в мода. За две седмици това е вторият документиран случай, при който погребват покойник в автомобил. Нигериец, носещ името Азубуике, обещал на баща си да му купи бърз автомобил. Казана дума, хвърлен камък. Не успял да направи това навреме, но удържал на обещанието си. Погребал най-тържествено баща си в струващо $66 000 BMW X6.

Подобна постъпка буди, меко казано, неразбиране у мнозина. Още повече, че в Нигерия подобно погребение е прекалено разточително на фона на изнемогващите жители на страната. А по-широкоскроените хора биха казали, че с навигацията на Х6 починалият ще намери най-прекия и бърз път към рая.

Това не е първият път, когато в Нигерия погребват човек в автомобил. През 2015 г. нигерийски милиардер погреба майка си в Hummer.

Автомобилът е ценно имущество, а обикновено роднините на покойника не взимат предвид желанието му да бъде погребан с всичко ценно. Но понякога волята му бива изпълнена. В китайско село, не става ясно кое е то от публикуваното в YouTube видео, погребаха човек с Hyundai Sonata преди по-малко от две седмици.

/Вести.бг./

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *