Унгария загърби ЕС, стана СЪЮЗНИК на РУСИЯ и ПРОЦЪФТЯ! Защо Борисов не иска сътрудничество с РФ? Вижте ЗЛОВЕЩАТА причина!

Свят

През последните години сътрудничеството между Унгария и Русия се разви с космическа скорост.

В началото Виктор Орбан, все още призоваваше ЕС, да прекрати санкциите срещу Русия и да започне да си сътрудничи с Москва. Но скоро стана ясно, че от такива призиви към Брюксел, няма никаква полза.

Ето защо унгарският премиер демонстративно загърби Брюксел, престана да изпълнява унищожителните за унгарската икономика „изисквания“ на ЕС, и започна ползотворно сътрудничество с Руската федерация.

Пореден израз на това взаимноизгодно сътрудничество, което вече започна да преминава почти в съюз между двете държави, стана приключилата преди два дни среща на Владимир Путин и Виктор Орбан в Москва. На срещата бяха обсъдени ключови въпроси на руско-унгарското икономическо и политическо сътрудничество, важни проекти в сферата на енергетиката, както и доставките на руски природен газ за Унгария.

А показателите на икономическото сътрудничество между двете страни са впечатляващи. Общият обем на търговския оборот между Русия и Унгария е вече 6 милиарда долара, с разчети през следващата 2019 г. да достигне огромната сума от 10 милиарда долара.

Росатом започва строеж на два нови енергоблока на ядрената електроцентрала „Пакш 2“, което ще удовлетвори напълно и за години напред потребностите от евтино електричество за бита и унгарската икономика.

И за разлика от Борисов, Виктор Орбан даде всички необходими държавни гаранции за строителството на този обект. Който на всичко отгоре е държавен, а не е харизан на някой частник, както иска да направи Борисов с нашата АЕЦ „Белене“. И не е далеч от ума мисълта, че „Бащицата“ се опитва отново, чрез подставени лица, да „приватизира“ в своя полза АЕЦ „Белене“, както искаше да направи и с най-голямото електроразпределително дружество „ЧЕЗ България“.

Виктор Орбан, който работи само за интересите на своя народ, помоли още руския президент да разгледа възможността за удължаване на газопровода „Турски поток“ до Унгария и по-нататък. Защото евтиното електричество и евтиният руски природен газ са най-важната предпоставка за ускореното развитие на унгарската икономика.

Без да говорим, че за разлика от нас, Будапеща трайно се настани на огромния руски пазар, защото 10 милиарда долара годишен стокооборот са огромна сума за малка страна като Унгария.

Но има и още. Русия и Унгария създадоха един общ междудържавен консорциум, който спечели огромна поръчка за направата на повече от 1300 товарни и пътнически вагона за Египет. Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто даде уверенията на унгарската страна, че ще направят всичко необходимо, за да продължи успешно работата на този междудържавен консорциум. Както и да бъдат създадени нови такива двустранни обединения.

На всичко отгоре, Унгария планира да разшири и финансовото си сътрудничество с Русия. Тя участва в работата на Международната инвестиционна банка със седалище в Москва. Банката финансира различни проекти на страните-участнички, като по този начин подпомага икономическото развитие на държавите. До този момент, само за Унгария са отделени вече повече от 500 милиона евро в рамките на две години. А проектите занапред са огромни, като Руската федерация.

Тези дни унгарският премиер, в знак на уважение към Русия, и на задоволство от работата на банката, помоли президента Владимир Путин да предаде на ръководството на Международната инвестиционна банка, че Унгария е готова да приеме в Будапеща филиал на тази банка. Както и да осигури всички необходими условия за нейната ползотворна работа.

С огромно съжаление и гняв искаме да ви кажем, че България трябваше да бъде на мястото на Унгария. Русия и лично президентът Владимир Путин, многократно предлагаха на България да стане енергиен център за Балканите и Европа. Предлагаха без пари да ни построят АЕЦ „Белене“, като ние да изплащаме строежа, от печалбата на ядрената централа, и то в продължение на повече от 30 години. Предлагаха ни икономическо сътрудничество и изграждане на множество съвместни консорциуми.

Предлагаха ни нещо, което не са предлагали на никоя друга държава. Да направят България земен рай. А в замяна искаха от нас само приятелство и братско сътрудничество.

Но, Борисов не се съгласи. Защо? Ами много просто. Защото сътрудничеството с Владимир Путин и Русия изключва кражбите на национално богатство. Всичко трябваше да отива в полза на държавата и народа. Затова Борисов не се съгласи!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Унгария загърби ЕС, стана СЪЮЗНИК на РУСИЯ и ПРОЦЪФТЯ! Защо Борисов не иска сътрудничество с РФ? Вижте ЗЛОВЕЩАТА причина!

  1. Тъка е , приятелю, но кога ще има Народен съд и възмездие ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *