Унгария удари Брюксел през пръстите! Ето каква е причината!

Свят

„Въпреки че винаги насърчаваме честен диалог, от политическа и икономическа гледна точка в рамките на ЕС, санкциите срещу Русия значително усложняват нашата работа“.

Това каза унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от ТАСС и news.bg.

Унгария е загубила $8,5 млрд. от санкциите срещу Русия, допълни в интервю за RTVI унгарският външен министър.

Той припомни, че Русия е вторият по големина търговски партньор на Унгария, който след налагането на санкции загуби много възможности за износ. В същото време Петер Сиярто отбеляза, че Унгария не е нарушила европейското единство по въпроса за санкциите, но не може да обещае това в бъдеще. Не за друго, а по простата причина, че Унгария търпи прекалено големи загуби, които никой в ЕС не може да възмезди.

Унгария не е толкова силна в икономическо отношение, че да си позволи такива огромни загуби, пресметна външният министър в своето интервю.

Значи Унгария поставя на масата в Брюксел своите икономически интереси и честно заявява, че страната не може да си позволи такива загуби, които генерират санкциите срещу Русия. На всичко отгоре, тези антируски санкции, които въвежда Брюксел, не оказват никакво влияние върху руската икономика. Дотолкова, че дори инвеститорите в САЩ бяха принудени да признаят, че Русия е не само най-добро място за инвестиране, но и страна, в която е най-висок доходът от държавните ценни книжа. Докато в самите Щати съвсем не е така.

Това на практика означава, че санкциите срещу Русия са напълно безсмислени. И действат като наказание за страните-членки на ЕС.

Въпросът е колко губи България от антируските санкции?! Още никой не се е произнесъл по този въпрос. А загубите само от провалените проекти Южен поток и Бургас – Александруполис се изчисляват на милиарди. Без да споменаваме, че вместо евтини природен газ и бензин, ние ги плащаме по едни от най-високите разценки. Благодарение на Борисов, който спря проектите, а сега ги бави.

И вместо да възложи на Русия да завърши строителството на АЕЦ „Белене“, за да имаме и евтин ток, премиерът обещава на САЩ нашата АЕЦ „Белене“. Въпреки фактът, че построените вече ядрени реактори са по руска технология, а САЩ нямат опит в строителството на ядрени централи.

А колко още милиарди загубихме от това, че не излязохме на огромния руски пазар, който е съвсем близо до нас?! Сигурно сметката ще излезе стотици милиарди, а може и трилиони. Защото вече минаха 30 години, които страната ни загуби, вместо да използва своето предимство и това, че в Русия познаваха отлично и търсеха българските продукти, както в селското стопанство, така и в промишлеността.

Но това вече е повод за друг разговор, за разследване и наказване на виновниците за тази поредна национална катастрофа, която ни връхлетя с въвеждането на така наречената демокрация и пазарна икономика. Понеже очевадната истина е, че в България няма нито демокрация, нито пазарна икономика.

Но всяко нещо с времето си. Ликвидаторите на България няма да се спасят.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

1 thought on “Унгария удари Брюксел през пръстите! Ето каква е причината!

  1. ГЕРБ,ще продължават да унищожават икономиката на БЪЛГАРИЯ,ДО КАТО СА СЛУГИ НА САЩ!!!И то кои?Това са бивши чеда на хора от БКП,тясно свързани с КПСС!Просто не мога да повярвам,какви ПРЕДАТЕЛИ сме отгледа ли?До кога,ще ги търпим тези ИЗРОДИ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *