Управлението пак се ТРЕСЕ: Сидеров ПРИЗНА нещо СТРАШНО за коалицията! Ето КАКВО е то!

България отблизо

Имах лични причини да не гласувам вчера при избора на Марияна Николова за вицепремиер. Това призна в кулоарите на парламента лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, цитиран от news.bg.

Той обясни още, че неговият подпис за кандидатурата на Николова не бил нужен.

„Не смятам, че е нужно да подписваме тримата някаква номинация. Това е квота на НФСБ. Или се приема, или не се приема“, подчерта още атакистът.

„Не познавам тази жена, не знам на какво е способна и тя изведнъж ми се предлага.“ Той, обаче, не изключва среща с Марияна Николова.

По думите му, неговите депутати не са кукли на конци. И сами решили вчера да не са в зала при избора на новия вицепремиер.

Сидеров посочи още, че партията му се жертвала, за да има България управление. И сега „Атака“ има най-малко депутати.

Волен Сидеров е убеден, че той е направил най-много компромиси.

НФСБ и ВМРО не знам в какъв формат биха се явили и дали щяха да имат група, може би щяха, но нямаше да я има тази управляваща коалиция“, анализира Сидеров.
Неговото желание да се направи патриотичното обединение, довело до това да има управляваща коалиция, смята Сидеров. Този принос не може да бъде заличен със сюжета „патриотите нещо се карат„. „Да не забравяме, че ако не бях настоявал, ако не бях го направил, нямаше да има управляваща коалиция“, отсече лидерът на „Атака“.

На въпрос за отношенията си с лидера на НФСБ, Сидеров обясни, че го е критикувал именно като вицепремиер, „а не като стар познат от гимназията„. По думите на лидера на Атака, с критиките си към Валери Симеонов е искал да насочи погледа и управлението на правителството към важните неща, които са принудили хората да излязат на улицата.

От пръв поглед се вижда, че „личните“ причини на Сидеров и парламентарната група на Атака се коренят не само във факта, че Марияна Николова е „домашна“ номинация, както се изрази Богомил Бонев. И че според него, по същия начин Валери Симеонов би могъл да номинира и кучето си.

Истинските причини сигурно са в това, че Сидеров и Атака не приемат „симеоновския“ начин на „управление“. Скандалите, обидите спрямо хората, които се надяват властта да реши проблемите им, „домашните“ назначения и т.н.

Със сигурност това са част причините, депутатите от Атака да откажат да гласуват номинация, която не само няма достатъчно компетенции за поста, но и е много тясно свързана с Валери Симеонов. А нали именно против него и скандалните му намеси в политиката, протестираха и майките на децата с увреждания, както и хората, които се солидаризираха с тях?

Няма как да не признаем, че въпреки всичките си кусури, Сидеров и депутатите от Атака в случая постъпиха правилно. Не може Симеонов да си подаде оставката и да продължи да кадрува в Министерския съвет.

Но най-голяма е вината на премиера Борисов. Той засега е човекът, който трябва да има последната дума за всяко назначение. И вместо да дръпне Симеонов за ушите, че назначава не човек с качества и познания, а шефката на политическия си кабинет, Борисов коленопреклонно се съгласява и предлага тази „номинация“ на Народното събрание?

Както казва нашият народ, „Не е луд този, който изяжда баницата, а този, който му я дава“. Затова по-добре Борисов да си ходи. Понеже правителство, което зависи от хора като Валери Симеонов и Борисов няма бъдеще. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Управлението пак се ТРЕСЕ: Сидеров ПРИЗНА нещо СТРАШНО за коалицията! Ето КАКВО е то!

  1. Който влезе във властта, за година става милионер и егоцентрист. За това борбата не е за кокъла, а за много сочна пържола. В тази борба няма етика, няма човеколюбие, има само неистова алчност!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *