Фолкаджии пълнят гуши празнично! Вижте колко взимат само за една вечер!

Лайф зад паравана

В тази новогодишна нощ една прослойка ще стане доста по-богата. Фолкаджиите.

В десетки сайтове четем кой колко ще гушне по празниците и каква му е тарифата. Преслава щяла да препуска в три тузарски ресторанта с хонорар по 7 бона от всеки за по един час кълчене а сцената. Емануела зарязала децата и хукнала също да печели. Нейният хонорар бил по-скромен – 6 хилядарки на участие.

Младоженецът Фики Стораро също ще захлебва новогодишно. Той пък ще пее само на две места, не сварил да си ангажира трето. Галена уж се била откупила по Коледа, но за Нова година ще весели гостите на скъпарска механа. Ивана също се е спазарила за добра сума да лее шампанско и сълзи.

Ако някой си мисли, че още на 1 януари ще отидат да декларират доходите си, жестоко греши. Те не пускат декларации за основните си хонорари, а за парите, които разпасани мъжаги лепят по челата им, или пускат в деколтетата им, съвсем да не говорим.

Засега данъчните хванаха само Азис и го принудиха да си продаде апартамента, но той се премести в нов, още по-хубав.

Мара Отварачката пък има да изплаща заем за жилището си и едва ли ще даде стотинка на данъчните.

Галената част на българската псевдоинтелигенция не се главоболи с такива неща, като данъчни декларации и прочие. Дори да влезе в някое риалити, успява да си получи тлъстия хонорар във вид на дарение, или уж бартерна сделка.

Никой не ги гони, никой не ги търси.

За някой спастрен лев обикновеният българин е глобяван и преследван до дупка. За три откраднати кокошки други отиват направо в затвора.

Нашите чалгаджии обаче минават между капките. Прибират космически суми на месец  и после се хвалят със снимки от Бахамите, Малдивите и къде ли не.

И не ги пипат, защото просто нацията ни е чалгарска, управляващите също.

Чалга – живот, чалга – политици!

А обикновените българи, които имат наглостта да слушат джаз, или класическа музика, да тичат веднага в данъчното.

Иначе тесла!

Tagged

1 thought on “Фолкаджии пълнят гуши празнично! Вижте колко взимат само за една вечер!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *