Хакерът се гаври с правителството, народът ликува. Ето последните разкрития на службите, които не разкриват нищо!

България отблизо
Проговори авторът на хакерската атака срещу НАП. Това той направи чрез имейл.
„Изтичането на данни се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в  Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация“, написа в имейл до Нова тв хакерът, извършил атаката, при която изтекоха лични данни на 5 млн. души от системата на НАП.
Хакерът разкрива, че е руски гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко зле е държавата ви“, пише мъжът. „Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още две порции данни – отново от Министерството на финансите“, се казва още в електронното писмо. То е изпратено от имейл адрес, различен от този, от който бяха получени хакнатите данни.
Големите медии, които от доста време лансираха изцяло проправителствената политика, тактично отказаха да цитират хакерите, пробили системата на НАП, че “Правителството ви е бавноразвиващо се, а състоянието на киберсигурността ви е пародийно”.

Това признание бе изпрането от анонимен имейл до няколко български медии. Именно от него стана ясно, че приходната агенции е атакувана, а голяма част от информацията открадната. Имейлът бе изпратен от руски домейн – на компанията “Яндекс” (yandex.ru). Това е най-популярния мейл сървър в Русия и сред най-посещаваните в света. В него имат пощи хора от всякакви националности.

Нито тв водещите, нито техните гости посмяха да цитират упрека към управлението на страната, както и нашата сигурност. Шефът на МВР Младен Маринов все пак призна, че е засегната националната ни сигурност. Той, обаче реши да се оправдае, като разви тезата, че навсякъде по света е така, вместо да признае за многобройните пробойни, свързани с информационните системи.

Преди минути Младен Маринов се ядоса и заяви:

„Разпоредил съм ГДБОП да се свържат с медиите, които са получили писмо от представящия се за руски хакер, който атакува системата на НАП. В момента тече проверка и като приключи, ще разберете всичко“, каза Младен Маринов на срещата с футболните съдии в сградата на БФС.

Имената и ЕГН-тата на целия политически и административен елит се съдържат в папка, озаглавена KRASI, от хакнатите данни от НАП. Това показа справка на „Труд“ в документите. Информацията е отпреди повече от 10 години  от времето на 40-ото Народно събрание (тройната коалиция при кабинета „Станишев“). Бойко Борисов фигурира в списъка като кмет на София.  В списъците са включени всички депутати, министри и зам.-министри, областни управители и техните заместници, шефове и членове на ръководствата на държавни органи. Отделни списъци са обособени за отговорните лица в партиите, за прокурорите и следователите и за съдиите.

Tagged

1 thought on “Хакерът се гаври с правителството, народът ликува. Ето последните разкрития на службите, които не разкриват нищо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *