Хампарцумян успокои българите за еврото! Няма да повярвате какъв съвет даде на бедните

България отблизо

Според мен не е толкова важно кога ще влезем в Еврозоната, а самия процес по влизане.

Процесът е от значение , защото трябва  да си оправим къщичката, са си оправим тук-там някои механизми и закони. Все пак  чрез Еврозоната България ще влезе в клуба на едни доста по-богати и уредени от нас държави и трябва да сме изрядни. Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ банкерът Левон Хампарцумян.

С което индиректно призна, че в момента нито банките ни работят както трябва, нито законите ни са читави.  Което пък значи, че имаме достатъчно отворени вратички да се краде и то яко, да се слагат произволни лихви и такси и банкери и бизнесмени да си правят каквото поискат.

С две думи голям боклук има в тази къщичка и й трябва яко чистене и метене, та чак може би срутване и построяване на нова къща.

В крайна сметка за българина дали има евра или левове в джоба си почти няма значение, каза банкерът.  Ефектът ще усетят най-вече икономически развитите хора. Спекулации са слуховете, че цените у нас ще се вдигнат, щом влезем в Еврозоната.

Освен това сме имали избор да се противопоставим, на спекулантите.

Хампарцумян бодро обяви, че ако нещо у нас  рязко поскъпне,  българите имат огромен избор. Те могат да  ходят да пазаруват в Букурещ, Истанбул, Одрин, Солун, Скопие и където им се види по-евтино.

Е, браво!

Гениално!

Уж всичко ще е наред, но ние ще търчим до съседни държави за хляб и сирене.

Как си представя господин банкерът баба Пена и дядо Иван да се завтурнат къв Турция, или Румъния, като им свършат илачите, или брашното?

Как се представя семейства, които едва свързват двата края, да тичат на пазар в чужбина? Ами колите? Ами бензина? Ами изгубеното време?

Как така промяната на валутата трябва да насърчи шопинговия туризъм?

Щом еврото уж няма да повлияе на цените, какви са тези съвети?

И хората, които живеят край границата, могат ли да ги изпълнят?

За нас проблемът с еврото, раздухван точно сега, е опит да се измести фокуса от скандалите във властта. Те са доста сериозни, а колкото до еврото, българите просто не го искат!

 

Tagged

1 thought on “Хампарцумян успокои българите за еврото! Няма да повярвате какъв съвет даде на бедните

  1. Каквито са банките,такива и банкерите.Излага се като селска кифла!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *