Цветанов изплака за новия апартамент. Просто замених два мои за нов и даже се заробих със заем. Едва го плащам!

България отблизо

Миналата година през лятото направих замяна на две жилища, които имам, с такова в същия район. За разликата от 39 квадратни метра в квадратурата съм платил 100 000 лева, които са от кредит, който изплащам и към настоящия момент, и от спестявания.

Всичко е оформено по банков път, с произход на средствата и прозрачно. Това е документирано в нотариалния акт, който е подписан през 2018 г. А тази година всичко ще бъде упоменато в срок в годишната ми данъчна декларация.

Това заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос на bTV за нов апартамент, в който живее, и как се е сдобил с него. За такъв съобщи в интервю за „Свободна Европа“ организацията „Антикорупционен фонд“, представлявана от Николай Стайков от „Протестна мрежа“. Информацията бе разпространена от „Офнюз“, „Медиапул“, „Дневник“ и „Уебкафе“.

„Няма нищо, което да не съответства и нищо, което да ме притеснява. Всичко съм извършил по българското законодателство“, категоричен е Цветанов. Той върна лентата назад: „Подобни въпроси ми задаваха преди 4 г. Тогава дойдох в парламента и направих цялостно обяснение. Когато обявявах, че апартамент от 1964 г., закупен от родителите на съпругата ми, които поради напреднала възраст й го прехвърлиха, имах 1/6 от апартамент в „Надежда“ след смъртта на баща ми преди 20 г., която прехвърлих в края на 2018 г. безвъзмездно на моя брат, защото ми омръзна да се обяснявам в публичното пространство за 6 апартамента и за какви ли не щуротии.“

„Апартаментът, в който съм живял от 1973 г., ми е прехвърлен от моите родители през 1991 г. Това е, което съм имал. А родителите на моята съпруга след 1964 г. единственият недвижим имот, който са купили, е бил 62 квадратни метра на голямата ми дъщеря, и това е станало през 2003 г., допълни Цветанов. И заключи: „Сега в момента имаме два апартамента – този, в който живеем, и другият е с право на владеене от родителите на съпругата ми. Тъщата почина преди 3 години. Там живее тъстът.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *