Чака ни невероятна политическа врътка! Борисов подава оставка и веднага започва да ни управлява. Вижте как ще стане:

България отблизо
Предсрочните избори вече не чукат на вратата, те хлопат. Аз не го виждам как Борисов ще мине зимата. Мисля, че ще го бутнат до европейските. Това заяви проф. Евгений Дайнов, известен още като Синия шаман.

В криза е управлението поради простата причина, че срещу него се събират огромни мнозинства. Докато има демокрация, това значи крайна нестабилност, подчерта Дайнов.

По думите му изначално моделът на властта е крайно нестабилен и предсрочните избори са били неизбежни, но вече „тези избори не чукат на вратата, те хлопат”.

Борисов, макар да е виртуоз на тема „Оцеляване”, винаги изпуска момента, в който в негова изгода би било да свика предсрочни избори. Да свикваш избори през зимата в такава аграрна страна като България не е добре. Не го виждам как ще добута до европейските избори, допълни професорът.

 

Според Димитър Ганев, обаче, пътят до предсрочните избори е по-дълъг.

Той отбеляза, че до момента Борисов винаги е правил кадрови промени при натрупано напрежение, но няма как „да подаде оставката” на контролиращия 5-6 депутати в 122-членното мнозинство Валери Симеонов без това да не нанесе „много тежка щета”. Въпреки това, ходове са възможни – „Воля” да застане на мястото на НФСБ или даже премиерът да подаде оставка и ГЕРБ да получи нов мандат за правителство в рамките на парламента, който да се реализира в различна конфигурация.

„Аритметично такова мнозинство съществува, но всяка друга конфигурация ще му носи тежка имиджова щета”, посочи Ганев.

И да стигнем до предсрочни избори, резултатът може и да не бъде много различен. „Можем да разчитаме на БСП да се провали, всеки път, когато ГЕРБ го закъса, БСП такава феноменална глупост изръсва, че хората си казват „По-добре ГЕРБ”, отбеляза Дайнов.

С две думи пускат БСП на власт, чакат половин година и ги свалят с гръм.

Този сценарий е ясен, но дали при втори избори народът ще гласува за ГЕРБ?

Съмняваме се…

Tagged

1 thought on “Чака ни невероятна политическа врътка! Борисов подава оставка и веднага започва да ни управлява. Вижте как ще стане:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *