Ченгето Радев изрева: Няма да си дам оставката! Само премиерът може да ми я поиска

България отблизо

Няма да си дам оставката! Не може то така опозицията да иска оставките на когото й скимне, изплака по Канал 3 вътрешният министър Валентин Радев.

Случаят с Ботевград и Пелов  той обяви не като пълна некадърност на подопечните му, а като… тъжен. Това трябваше да  бъде предотвратено, но сме хора. Всеки греши!

Ние сме правили и много правилни неща, обаче се  питам и не разбирам защо гражданите не се обаждат на нас, когато видят нещо съмнително, а чак после започват да го коментират по телевизиите.

Отговорът е още по-тъжен- защото не ни вярват. Излиза, че много хора знаели къде се крие Пелов, много са го виждали, но никой не ни е сигнализирал. Значи тях ги е страх повече от някакъв си престъпник, отколкото от полицията. И това е тъжно! Респектът от властта трябва да го има, обаче го няма! Поне ние реално не го виждаме, оплака се министърът пред цяла България.

Той съобщи, че ръководството на ОД МВР-София е  отстранено, понеже  основно те били виновни за случая.“Това, което казаха за брадата на Владимир Пелов беше нелепо. Имал брада и не го познали затова. Надявам се не очакват да ходи из града със същите дрехи и в същия вид, в който избяга от затвора. Всеки можеше да се сети, че ще се опита да се маскира. Но грешката си е грешка. Не го хванаха, не можаха и да предотвратят стрелбата, в която загинаха той и Марио, който също е криминално проявен тип.

Всички в системата на МВР трябва да вършат работата си. Не обичам да освобождавам хора, но ще го направя, защото  трябва да ги накараме да работят и то успешно.  Очакванията към МВР са големи, те поискаха повече пари, бяха им отпуснати  и техните изисквания са удовлетворени“, допълни Радев.

Той почти срамежливо призна, че със сигурност в МВР се правят грешки, но въпросът не бил в това. Навсякъде полицията грешала. Важното е  дали тези грешки са допустими и дали България се  движи в правилната  европейска посока.

Що се отнася до оставката му, Радев заяви, че  не може да я даде и този въпрос се решава единствено от премиера.

Явно вицовете за милицонери и полицаи са заслужено на първо място във фолклора.

В едно толкова кратко интервю вътрешният министър успя да надрънка толкова глупости, или каза толкова много истини, че зрителите се хванаха за главите.

Той си призна без да се замисли, че:

БЪЛГАРИТЕ НЕ ВЯРВАТ НА ПОЛИЦИЯТА.

ПОЛИЦИЯТА НЕ РАБОТИ ЕФЕКТИВНО И ПРАВИ ГРЕШКА СЛЕД ГРЕШКА.

ПАРИТЕ, ОТПУСНАТИ ЗА ВЕДОМСТВОТО СА ДАДЕНИ БЕЗРЕЗУЛТАТНО.

ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА МВР Е ДА ВЪРВИ ПО ПРАВИЛНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТ, А НЕ ДА ВЪРНЕ ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА.

И най-важното!

РАДЕВ ПОТВЪРДИ ПРЕД ВСИЧКИ, ЧЕ НИТО ЕДИН МИНИСТЪР  У НАС НЕ МОЖЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА САМ, А ЕДИНСТВЕНО ПРЕМИЕРЪТ МОЖЕ ДА МУ Я ПОИСКА.

Това вече е извън представите ни за каквато и да било лична воля, или демокрация.

Министрите са пионки, а България се управлява еднолично от Борисов и Цветанов.

Да има случайно изненадани?

Ние не сме!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

3 thoughts on “Ченгето Радев изрева: Няма да си дам оставката! Само премиерът може да ми я поиска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *