Шефът на АПИ с разтърсващи разкрития за оставките! Борисов е доволен от работата ми! Ще глобяваме всички, които нямат винетки!

България отблизо
Дейността на АПИ не се свежда само до продажбата на винетки, а и с поддържане на пътната инфраструктура и много други дейности. Има си членове на УС, които отговорят за различни дейности.
Уволненият колега е този, които отговаря за винетките. Разбрах за уволнението вчера вечерта. Това каза шефът на АПИ Светослав Глосов по НТВ.

Колегата Антон Антонов е назначен през декември. Не коментирам преценката за уволнението. Така е преценено. Дали ще бъдат уволнени само тези хора или фирмата-изпълнител, ще преценим през следващата седмица Ако фирмата не е спазила графиците за отделните дейности, тя ще понесе отговорност. Има проблем със софтуера. Веднага се реагира. Това  е нещо ново, което се инсталира. В рамките на седмица няма да има проблеми. Увеличават се продажбите не винетки. Има над 71 000 продадени винетки за 5 млн. лв. Санкциите за фирмата са съгласно договорите.

 

Проблемите бяха в терминалите за самотаксуване. Той се дължи на влизането на хакерски и неправомерни влизания в системата. Вие сте длъжни да имате винетка!

Ще проявим толерантност само към водачите, които са били затруднени да си купят винетка. Ако ви спрат, ще ви обяснят откъде и как да си купите винетка. Няма да ви глобят. КАТ ще ви глобява за липсваща действаща книжна винетка. Няма хаос, има затруднения, заключи той. Такава система няма никъде по света. Тя трябва да се развива. Няма да са големи загубите.

Смятам, че не нося вина за възникналите проблеми. Има преки отговорници. Не мисля за оставка.

Ясно!

Големият хаос изхвърли на улицата само програмиста!

Може да го отнесе и чистачката, ако е бърсала праха от хардуера на софтуера.

Светослав Глосов е невинен!

От акцията на Борисов с големите уволнения, се разхвърча само перушина. И тук-там по някое програмистче.

Как премиер може да уволни фирма, наета с обществена поръчка от държавна агенция, която има за шапка министър, никой не знае.

Това се случва единствено в България и ние сме пионери не само по системата за самотаксуване, каквато според Глосов няма никъде по света, но и по системата за кадруване, каквато също няма никъде по света, освен в Северна Корея може би.

А ние имаме въпроси!

Защо Борисов не уволни никого от прословутата агенция, когато стана жестоката катастрофа край Своге, в която загинаха 27 души?

Кое е по-ценно? Човешкият живот, или някакви си винетки?

Защо сега Глосов отново е под чадъра? Нали той е избирал фирмата, отговаряща за софтуера?

Защо с цялото си нахалство излиза днес в ефир и казва, че е невинен и оставка няма да подаде?

Много просто!

Защото се чувства защитен. През агенцията минават много обществени поръчки за ремонт на пътищата и магистралите, а на всеки е ясно къде отиват парите от поръчките и с кого се делят.

Тогава какви бяха тези камуфлажни уволнения рано сутринта?

Прах в очите на изтерзания електорат и нищо повече!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Шефът на АПИ с разтърсващи разкрития за оставките! Борисов е доволен от работата ми! Ще глобяваме всички, които нямат винетки!

  1. По „българска традиция“, „фоервергите “ продължават дълго след празника! Колкото е по-некадърен и създава повече „дупки“ токова повече се издига по етажите на властта… Населението на страната намалява но бюрокрацията набъбва по експонента!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *