Австрийският Contra Magazin РАЗБИ САЩ! Ето какво ПРОРОКУВА изданието! Фактите са ПОРАЗИТЕЛНИ!

Свят

Уважаваното австрийско издание Contra Magazin призова Вашингтон да спре и да погледне внимателно в миналото. Не за друго, а за да осъзнае, че съвременният свят съществува благодарение на едно простичко условие.

Това съобщава руската електронна медия „ПолитРоссия“ в свой материал, посветен на глобалното противопоставяне, което САЩ започнаха против Руската федерация.

Австрийските журналисти подчертават, че съвременният свят съществува, благодарение на това, че веднъж вече е била спряна бясната надпревара във въоръжаването, инициирана, както винаги от Белия дом. Авторите на  Contra Magazin, обаче заявяват, че сега е започнала втора, още по-бясна надпревара във въоръжаването. И оръжията са хиляди пъти по-смъртоносни от онези, които са били създадени миналия век. Защото сега, ако се хвърлят само 70 – 100 ядрени бомби в една евентуална война, има огромна опасност нашата планета да се разпадне на части и да изчезне в незнайните дълбини на Космоса. Тоест, една Трета световна война ще унищожи не само човечеството, но и нашия общ дом – планетата Земя. Което означава, че Четвърта световна война с лъкове и прашки няма да има, защото няма да има нито хора, нито планета, на която да живеят.

С какво започна всичко? През октомври миналата година, американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще напуснат едностранно Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. А той, както каза руският президент Владимир Путин, е ключов за световната сигурност и за оцеляването на човечеството. Само че щатският елит явно не се интересува от сигурността на човечеството. Те дори не се замислят за собствената си сигурност, уверени в превъзходството на американската армия. А миналата седмица Вашингтон официално уведоми Москва, че излиза от договора за ракетите със среден и малък обхват.

„За тези, които не знаят – така започва надпреварата във въоръжаването“, предупреждават авторите на статията.

Австрийските журналисти припомнят, че по време на първата надпревара във въоръжаването, САЩ и СССР създадоха смъртоносен арсенал от 60 000 ядрени бойни глави. Това беше през 1980 година. През 1985 година Горбачов и Рейгън подписаха Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие. А с него, двете страни унищожиха десетки хиляди от най-опасните ядрени ракети и намалиха стотици пъти опасността от самоунищожаване на човечеството.

Сега, по данни на Министерството на външните работи на РФ, в руската армия има 1765 ядрени бойни глави, а в САЩ – 1411. Трябва още веднъж дебело да подчертаем, че ако бъдат взривени само 100 от тези ядрени бойни глави, това ще е достатъчно да бъде ликвидирано цялото човечество. Да не говорим, че планетата Земя може и да се разпадне. Защото и без това, земетресения избухват почти всеки ден. Следователно в тази надпревара във въоръжаването не може да има победител. Тя може само да приближи края на човечеството.

Но…по всичко изглежда, че Доналд Тръмп не знае за това. Защото само преди седмица той предупреди Конгреса, че в тази надпревара САЩ са длъжни да оставят далеч зад себе си Русия и Китай. Само че, освен Русия, САЩ и Китай, ракети със среден обсег имат още Индия, Пакистан, Иран, Турция, Саудитска Арабия, Франция. В тези условия, ако Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег бъде отново подписан, то в него трябва да участват всички страни, които имат такива ракети. За съжаление, това на този етап е невъзможно. Поради простата причина, че повечето държави разглеждат своите ракети като последна възможност да се предпазят от евентуална агресия на глобалния жандарм САЩ.

Въпреки всички изброени заплахи за човечеството, Съединените щати май се готвят да направят още една съдбоносна грешка. Като се има предвид присъствието на Джон Болтън и други ястреби в администрацията на Тръмп, може с основание да се предположи, че на Белият дом може внезапно да му хрумне за излезе от още едно ключово за безопасността на човечеството споразумение. Това е Договорът за стратегическите настъпателни въоръжения/СНВ-3/, който президентите Медведев и Обама подписаха през 2010 г., за да бъде намален колкото може повече ядрения запас на планетата.

По думите на много руски военни експерти и политолози, сегашната надпревара във въоръжаването няма да бъде прекратена в обозримо бъдеще. Тя ще продължава или до края на русофобската истерия в САЩ, или до момента, в който светът ще се окаже пред ядрен Апокалипсис.

istinata.net 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *