Адвокат Марковски разкри как да спрем убийствата! И какво е нужно да се направи за целта!

България отблизо

Съкратеното съдебно производство за брутални убийци и изнасилвачи е по същество сделка с тези ужасяващи престъпници. Прокуратурата казва на вампирите, че ако си признаят вината, няма да има доживотен затвор, а от 20 до 30 години. 

Тази практика е кошмарна и трябва да се прекрати. Това бе смисълът на коментара, който адвокат Марин Марковски направи в ефира на BTV, по повод правомощията на прокуратурата.

Наистина това съдебно производство е бързо, но изобщо не е справедливо. Не е справедливо спрямо невинните жертви. Затова човек остава с впечатлението, че държавата покровителства тези зловещи престъпници.

99% от убийствата и изнасилванията няма да бъдат извършени, ако престъпниците знаят, че ги чака доживотен затвор, при строг режим, без право на замяна. Но за да стане това е нужна политическа воля. И премахване на „бързото“ съдебно производство за тези категории тежки престъпления.

Сега става така, че когато един брутален убиец или изнасилвач си признае престъплението, той се спасява от доживотната присъда и получава от 20 до 30 години. Затова в страната има прекалено много жестоки убийства. И хората с основание казват, че тези престъпления трябва да бъдат спрени, продължава Марковски.

Има голямо значение дали престъпникът ще получи доживотен затвор или 30 години, като ще има възможност да излезе още на 25-тата година. Получава се така, че убийците използват престоя в затвора, за да усъвършенстват уменията си, и като излязат започват отново да вършат пъклените си дела. А истината е, че тези хора трябва да бъдат спрени ефективно, защото не могат да бъдат превъзпитани. Тоест, присъдата им трябва да е доживотна без никакви замени, посочва адвокатът.

„Когато един човек е обладан от силите на злото, се вижда колко е опасен по делата му. Един ужасяващ престъпник като Момата, заяви, че ако знаеше, че ще получи доживотна присъда е нямало да извърши престъпленията си. Това трябва да е достатъчно, за да не се използва съкратеното съдебно производство. Затова е повече от ясно, че законодателят трябва да забрани „бързите“ процеси, тоест да забрани сделките с бруталните убийци и изнасилвачи“, обобщи адвокат Марковски.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *