Акцията срещу фалшивите ТЕЛК-ове е удар срещу истинските болни! За Бога, братя, не се разболявайте В България. Направо умирайте!

България отблизо

Задава ли си някой въпроса защо точно сега започнаха акции срещу фалшивите ТЕЛК-ове и корумпираните доктори?

Защо започнаха масови проверки, арести на лекари, отнемане на пенсии и прочие и прочие?

Даже във Варна показно арестуваха петима медици, а се оказа, че двама от тях даже не работели в ТЕЛК.

Истината е много проста. В момента държавата първо трябва да отклони вниманието от истинските проблеми, които тресат народа и да ги насочат към тарикати и мними болни от един определен етнос и да покажат, че се грижат за народа и неговите пари.

Нима през последните 10 години беше тайна, че цели села боледуват? При това от една и съща диагноза? Нима никой не знаеше, че много семейство се издържаха от детски, социални помощи и пенсии? Как пък не се намери един смелчага да направи проверка? Дъвкаха проблема много пъти, приемаха нови правила и… нищо.

Сега хванаха няколко лекари с подкуп, но какво ще се случи с тях, никой не знае. Току виж парите в тайни касички се окажат изпратени от някой чичо в Америка!

Много шум за нищо!

До момента не знаем спрени ли са тези пенсии, или не. Какво ще се случи с тях?

Без да сме лоши пророци, ни се струва, че мнимите болни ще си възстановят правата.

Странно защо и бяха хвани само „болни“ фамилии от малцинствата и никой не направи проверка колко са чиновниците с ТЕЛК. А ако там се разровят нещата, ще замирише, че чак ще завони. Преди време депутат плахо заяви, че всеки трети чиновник взема и пенсия, но бързо му дръпнаха микрофона. И му запушиха устата така, че повече не гъкна.

Цялата тази пушилка обаче удря по истинските болни. Под предлог, че държавата ще се бори срещу фалшивите пенсионери, взеха пенсиите на реалните. Безумната нова наредба за ТЕЛК, в която можеш да получиш помощ само за основното си заболяване, остави хиляди без пари и ги превърна в просяци.

Кое заболяване е основно, ако диабетик и астматик получи инсулт например? Или хване онкологично заболяване? Даже самите лекари не могат да си отговорят на този въпрос.

Така се стигна до парадоксите – човек с три байпаса и тежка херния да бъде обявен за здрав.

Друг с един отрязан крак, получавал помощи години наред, да бъде изкаран напълно работоспособен.

Дори слепец се оказал недостатъчно сляп, за да получава пенсия!

И още, и още, и още…

В момента в НЕЛК има над 30 хиляди жалби от потърпевши само за месец. Броят им ще продължава да расте, коментираха лекари, защото стотици хиляди тепърва ще се подновяват телковите решения и тепърва ще разберат, че са здрави.

Болни и немощни хора, борещи се с болката и личната си трагедия, ще останат без пари.

Нарочно ли беше направено всичко това? Да се отървем от страдащите по естествен път, тъй като нямат пари за лекарства и храна скоро ще спрат да тежат на бюджета?

Или беше поредната недомислица на вечно сменящите се здравни министри и сляпата им политика спрямо не толкова здравия народ?

Или с отрязаните пенсии ще пълним бюджета?

Кой да ти каже. Но докато царува тази политика спрямо здрави и болни, единствено можем да призовем:

За Бога, братя, не се разболявайте. Направо умирайте!

Станислава СЛАВОВА: Istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *