Акцията с ареста на Митьо Очите и Бенчо Бенчев се оказа грозен политически пиар! Вижте шокиращите факти!

България отблизо

Ареста на Митьо Очите и другите „законни“ престъпници в Слънчев бряг се оказа добре пресметнат политически  удар.

Но не срещу крими-контингента, а срещу опозицията.

Ако се погледнат фактите един по един, а не избирателно – баретите атакуваха бастиона на Митьо точно ден, след като той удобно бе напуснал страната. Да се твърди, че целият ДАНС с огромната му агентура са пропуснали, че главният им герой го няма, звучи смешно. Тоест избран е моментът, в който печалният опулен персонаж и главен заподозрян липсва.

Всички са знаели за топлата му връзка с  общинския съветник от квотата на БСП Бенчо Бенчев и са изчакали двамата да заминат за Истанбул. Възможно е и Очите да е инициаторът на екскурзията. Това упорито се говори в Несебър, но медиите мълчат.

От години се знае, че Димитър Желязков е в топли връзки с полицията и даже докладва кой какво как. Така си купува свободата и не му закачат бизнеса.

Нищо чудно да е направил нова договорка – аз ще ви предам Бенчо, вие няма да ме закачате. Или да са я поискали от него.

Иначе толкова шум за един дългогодишен престъпник нямаше да си вдигне. За парлама оставиха в ареста двама от лейтенантите му, но явно целта беше друга – общинският съветник.

Като по поръчка той се оказа в Истанбул – с две думи избягал, заварен точно с престъпния бос в един хотел и сега вече никой не говори за Очите, а за Бенчев.

Защо? Много просто. Той е в местния парламент от гражданската квота на БСП и на всичкото отгоре е избран с преференциален вот. Трябваше да бъде ударен.

И ако някой още се пита защо – то отговорът е Нинова.

Тя безкрайно много разгневи Борисов с „Визията“ си за България, с огромния събор на Бузлуджа, с рейтинга си социалната програма. И особено с резултатите от социологическите проучвания, които никой на смеe да извади на показ. А за режещите й речи напоследък да не говорим.

Вдигна се рейтингът на БСП, вдигна се и на президента, а на Борисов му пада.

Какво се прави в такива случаи?

Спретва се едно активно мероприятие, толкова прозрачно, че само журналистите не могат, или не искат да го видят. Подгонва се един вечен заподозрян и „случайно“ се улавя в мрежата един политик от дребна величина. Дребна, но от БСП. Е, не точно, но от тяхната гражданска квота.  И не какъв да е, а милионер.

За сведение Бенчев си е милионер от времената на Иван Костов, но понеже има пари, никой не го закача. Дали има връзки с престъпността, или не, никой не знае, тъй като досега не е участвал в нищо незаконно, или поне не е разследван за участие.

Ударът не е срещу престъпността, а срещу БСП.

Доказателства? Колкото искате.

Самият Цветанов се изказа още вчера многословно и обвини опозицията във всички грехове. Даже, че е финансирала кампанията си чрез Бенчев. Оказа се, че той сам финансирал своята, защото не членува в партията, но това стана ясно чак сега.

Появиха се дежурните коментатори и започнаха да сочат с пръст Нинова, сякаш тя е поръчала четири тона суджук и поне тон дрога за нуждите на партията.

Веднага изскочи и небезизвестният Антон Тодоров и започна да громи столетницата с жестоки обвинения. Съвсем неподготвен, той обвини партията в скрито финансиране и даже замеси президента Радев, като се усъмни как е финансирана пък неговата кампания. И дълбокомислено заключи, че има нещо гнило и там. Да не говорим за Елена Йончева. И за нея веднага бяха пуснати дежурните съмнения.

Десислава Атанасова пък задмина себе си, като заяви, че лъжата е като СПИН за БСП.

С един удар ГЕРБ се опита да си върне и за ветото и за „визията“ и за рейтинга и за всичко.

Само дето беше прекалено нагласено, та чак очевадно.

Особено след като пуснаха днес Бенчев от ареста без да му предявят никакви обвинения.

Народът не е забравил нито за общинския съветник на ГЕРБ с тоновете суджуци, нито за кум гейт, нито за родата на Делянчо, нито за сандалите със съветници във Велико Търново, Габрово, Пазарджик и къде ли не.

Битката става жестока.

А кога жилят най-много насекомите? „В предсмъртен ужас може би?“.

Така една показна акция показа, че ГЕРБ си отива. Щом падна на нивото да му помагат престъпници да си закрепи позициите.

А разумните и мислещи българи разбраха, че зад големия театър се крие войната на Бащицата да остане на власт.

На всяка цена!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

4 thoughts on “Акцията с ареста на Митьо Очите и Бенчо Бенчев се оказа грозен политически пиар! Вижте шокиращите факти!

  1. Оченадна акция срещу БСП!Ми сля,че и за децата стана ясно!От дълго време се знае за този изнудвач-мутра,че е главатар и тормози хората,то чак сега решиха да го закопчеят!Гербаджийски,мутренски трик!!!А ние търпим!!!

  2. Най-смислената статия по темата от всичката пумия която се изписа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *