Александър Симов категорично: Оставката на Цветанов е потвърждение за вина!

България отблизо

Оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове не остана без коментар и в Народното събрание.

ОТ БСП, които днес се върнаха на работа в парламента след 3-месечен бойкот, настояха, че напускането на Цветанов няма да може да „замете следите“ на ГЕРБ.

„Очевидно има процес на замитане на следите в ГЕРБ. Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението дори да накараш Цветан Цветанов да емигрира. С неговото оттегляне „Апартаментгейт“ не става по-малко актуален, терасите, големи колко футболно игрище също, къщите за гости също…“, отсече соцдепутатът Александър Симов.

По думите му с напускането на Цветанов, ГЕРБ няма да могат да извоюват така мечтаната прошка от избирателите.
„Победата не означава прошка. Това не означава, че хората са забравили безобразната корупция по високите етажи на властта в ГЕРБ. Оттеглянето на Цветанов е потвърждение за вина“, настоя Александър Симов.

Досега Цветанов беше „дясната ръка“ на Борисов в партията, както и несменяем шеф на предизборния щаб.

Той напусна парламента преди два месеца като шеф на депутатите от ГЕРБ, заради скандала „Апартаментгейт“, но запази ръководните си постове в партията.

Припомняме, че след скандала с евтините апартаменти на ниски цени, с каквито са се сдобили голяма част от управляващите, Борисов махна Цветан Цветанов от парламента. Въпреки разпоредбите на Борисов, неговият заместник пак опита да влезе в Народното събрание като съветник на ГЕРБ. Премиерът нарече този опит на Цветанов „пунта мара“ и… опитът пропадна.

След това Цветанов изчезна от публичното пространство и не се появи никъде по време на предизборната кампания, въпреки че Борисов го беше оставил официално да ръководи предизборния щаб. След края на изборите и преднината на ГЕРБ спрямо БСП, Борисов обяви, че на Цветанов се е придавала твърде голяма важност.istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *