Александър Симов обясни колко са разочарованите от избора на Елена Йончева! И обяви нещо страхотно!

България отблизо

Станишев имаше един прекрасен ход. Като видя какво се случва, можеше да се оттегли. Но не го направи, а подметна, че БСП е разделена. Ще го разочароваме, защото ние сме единни. А хората в БСП, които са разочаровани от избора на Елена Йончева са 0,001%.

Това каза в ефира на БТВ, депутатът от БСП Александър Симов, който коментира ситуацията в партията, след като на пленум в неделя Елена Йончева бе избрана за водач на листата за евроизборите.

„На мен предложението на Сергей Станишев, Елена Йончева да бъде избрана първа, а той втори в листата, ми прилича на сделка. Това е недопустимо. Не схващам нетърпението на Станишев да бъде избран за второто място в листата, точно на последното заседание на НС. След няколко седмици ще има пленум, на който ще се реши кои ще са кандидатите в листата. Партията е консолидирана, медиите пишат колко е разделена, но ще бъдат неприятно разочаровани от резултатите на вота“, каза още Симов и опроверга, че вотът на „Позитано“ 20 в неделя е бил манипулиран, както подозира Михаил Миков.

„Върху мен не е оказван натиск да не гласувам за Сергей Станишев. Не е имало никакви фалшификации. Просто имаше сблъсък на две линии в партията и едната победи. Това е демокрацията. БСП не е разединена и изборите ще докажат това. Твърденията на Сергей Станишев са опит да оправдае политическата си загуба и да я превърне в партийна.

Националният съвет ще реши подредбата на останалите места в листата“, заяви Симов.

Когато Станишев твърди, че има натиск чрез телефонни обаждания на социалисти, да каже кои са конкретните хора. Той завижда, заради загубата на вътрешния вот в БСП. Трябва да помисля, дали Сергей Станишев да присъства в листата. Към момента започвам да размислям, не ми харесва като поведение това, което демонстрира Станишев. Много мои приятели са разочаровани от него. Станишев имаше един прекрасен ход. Като видя какво се случва, можеше да се оттегли. Ако се беше оттеглил за избора на първото място в листата, щеше да запази авторитета си“, посочи още социалистът.

А Елена Йончева е прекрасен водач на листата. Тя е новото лице на битката срещу корупцията и модела на управление. Обвиненията срещу Елена Йончева за пране на пари са опит да бъде запушена устата ѝ. Тези обвинения са като орден за работата и нейните разследвания“, каза още червеният депутат“,

“ Относно липсата но комуникация между Сергей Станишев и лидера на БСП Корнелия Нинова, той каза: „Когато има нарушен диалог, никога не е виновна само едната страна”

„Няма никаква атака срещу ПЕС. Просто БСП не приема някои от идеите на ПЕС и това е напълно нормално. БСП никога не е водила война с ПЕС. Често сме имали несъгласия с политиката на ПЕС, но винаги сме ги казвали ясно и точно. Ние сме в ПЕС, но защитаваме българските интереси„, изтъкна той, цитиран от epicenter.bg.

Tagged

1 thought on “Александър Симов обясни колко са разочарованите от избора на Елена Йончева! И обяви нещо страхотно!

  1. Човекът, който ни вкара в НАТО, без допитване до народа, човекът мултимилионер – „социалист“, човекът за който има съмнения че е агент на МОСАД, човекът който натресе на българите КРАЙНОДЕСНИЯТ плосък данък, няма право да е в ПЕС и ИЗОБЩО в БСП, пък и в която и да е социалистическа партия. Ако партията е социалистическа ( за което има сериозни съмнения) просто такъв трябва да бъде ИЗГОНЕН, както и ВСИЧКИ мултимилионери там. Иначе, КРАЙ с БСП. Българският народ не може да им прости този „преход“ към … най дивашки Капитализъм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *