Ал. Йо: Коварните фарисеи от „Да, България“ да млъкнат! СДС – това съм АЗ!

България отблизо

Като евродепутат от СДС, а и като политик, участвал в създаването на тази политическа сила преди 30 години, не ми е безразлично докъде може да стигне в коварната си злоба и арогантност към нас т.нар. Демократична България.

Това написа в профила си във „Фейсбук“ Александър Йорданов.

„Това, че са се вманиачили, че само те са демократите в България, е добре известно. Това, че не са те демократите в България пък е повече от ясно. И не само заради червените семейни биографии на мнозина от тях. А защото демократите по принцип са хора диалогични, които могат да обединяват, да подават ръка за единодействие и разбирателство. А от Демократична България това не го могат. И не го желаят“, сподели още Йорданов.

Антидемократите имат много лица и превъплащения. В предаването „Референдум“ на БНТ атакистът Сидеров ругаеше като каруцар своите довчерашни партньори от ВМРО, макар именно с гласовете на техни избиратели той да е днес в парламента. Атанасов и Иванов от Демократична България вършат същото с претенцията, че го правят подлярски интелигентно. Те пишат донос, с който искат да спрат участието на представител на СДС в предаването „Панорама“ на БНТ. „Аргументите“ им са като „слънце“ – дребнаво интригантство.

 Основна ценност на дясното е разбирателството, добротворството и солидарността. /Сигурен ли си? Тогава защо има толкова много СДС-та, та не можем да ги изброим?

Дясното винаги протяга ръка за единодействие, а лявото е това, което винаги отблъсква. /Гениално прозрение! Но тотално невярно!/

Дясното често изпитва съмнения в собствената си правота, колебае се, търси съвет, намира компромисно решение, но има важна мисия – да не допуска до властта левите партии. В български условия това означава десните партии да водят такава политика, че да не допускат до властта БСП – нито на местно, нито на национално равнище. Лявото политическо поведение е от край до край решително. Там често се действа, без да се мисли.

Но лява или дясна е тогава мисълта на лидерите на Демократична България, когато са решили да попречат на представител на СДС да участва в „Панорама“?

Нямам представа кой от СДС е трябвало да участва в това предаване, но съм сигурен, че който и да е той, в него би защитил демократични позиции. А каква по-демократична позиция преди местните избори, освен позицията ние, демократите, да се противопоставим на амбициите на БСП да вземе кметското място в столицата, след като спечели президентския пост. Какво лошо би имало, ако от телевизионния екран и СДС, и Демократична България, и ГЕРБ, защитават тази позиция? Или от Демократична България не мислят така?

Не мога да повярвам, че са толкова отнесени от нарцистичния вихър, та живеят с илюзията, че като отстранят СДС от екрана на БНТ и автоматично техният кандидат за кмет ще бие като резултат световният рекорд на Стефка Костадинова. Но пиша тези редове, не защото си нямам работа, а защото в подличкото си дело срещу СДС т.нар. Демократична България е намесила и моето име, твърдейки че аз не съм евродепутат от СДС, а от ГЕРБ.

Това ме обижда.

Аз съм от СДС и винаги съм бил!

Аз съм СДС!

Образно казано, защото никога не съм изневерявал на идеите си.

И основната ми цел е в България лявото да бъде изхвърлено от властта на всички постове, а русофилите да бъдат обявени за врагове на демокрацията!

След тези думи на Йорданов, просто нямаме какво да добавим!

Изводите остават за вас.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *