Американски политик: ИМПЕРИЯТА на Вашингтон се РАЗПАДА! Вижте ЗЛОВЕЩИТЕ причини за ГРАНДИОЗНИЯ срив!

Свят

Американският конгресмен-ветеран, от Републиканската партия Рон Пол, който в Конгреса бе представител на щата Тексас, заяви в прав текст преди няколко дни, че империята, изградена от САЩ през последните десетилетия, се разпада.

Смятам, обяви Рон Пол, че времето на Щатите като единствена свръхдържава е изтекло. И то не за друго, а поради напълно неразумната и измислена външна политика на сегашната администрация на президента Доналд Тръмп и неговия предшественик Барак Обама. Двамата, според Пол, са ликвидирали с един замах хегемонията на САЩ в света, като са позволили на Русия и Китай да доминират в много ключови региони на Европа и Близкия Изток.

Нещо повече. Рон Пол смята, че Съединените щати в момента са изправени пред един Рубикон, който не могат да преминат. Тяхното положение, според него, е същото, каквото е било състоянието на СССР при разпада на съветската система. Икономиката на САЩ може да се срути от цената на петрола, която те вече не контролират. А може да се намесят и други фактори.

Бившият конгресмен, обаче се надява разпадането на съществуващата система в САЩ да стане по мирен път, както това е станало със Съветския съюз.  При това ветеранът не мисли, че е възможно САЩ да се разпаднат на отделни държави, в основата на които ще са териториите и населението на отделните американски щати. Но…продължава политикът, в нашия свят всичко е възможно. И нищо не бива да се изключва категорично.

Така че, на практика, Рон Пол не е далеч от мисълта за пълен разпад на Съединените щати не само като политическа и икономическа система, но и като съюз на отделните щати. Още повече, такива настроения и заявки има вече от доста щати, защото техните елити, отдавна мечтаят да са независими от федералното правителство във Вашингтон.

Според него, икономическата система на Щатите вече не е пред разпад. Тя отдавна се е разпаднала. По простата причина, че е изградена върху една огромна илюзия. Хората в САЩ, казва конгресменът, живеят добре, но парите, които харчат не са техни. Америка има огромен дълг – корпоративен, личен и правителствен. И всяка година Конгресът трябва да разрешава на президента да увеличи тавана на дълга, за да може икономиката на САЩ да продължи да функционира.

В САЩ, предупреждава Рон Пол, са свикнали да харчат милиарди и трилиони, защото печатницата за долари е във Вашингтон и се нарича за благозвучие Федерален резерв. По същество, това не е нищо друго освен печатане на фалшиви пари, които нямат никакво покритие. Нито в стоки, защото икономиката боксува. Нито в злато, защото и то отдавна е изчерпано. А и много европейски и латиноамерикански държави си прибраха златото, което бе на съхранение във Федералния резерв. И така, САЩ изведнъж се оказаха като в приказката, в която царят е гол, а неговите поданици най-накрая виждат това със собствените си очи.

Икономика на балоните, така нарича Рон Пол, съществуващата в момента „бизнес сграда“ на Съединените щати, която всеки момент може да се срути като картонена кутийка. Дори „мажоретката на „Уол Стрийт“, както ветеранът нарича действащият президент Доналд Тръмп, да намали данъците и другите регулации, това изобщо няма да спаси Америка. Защото над главата й виси като дамоклев меч, огромния, над 20 трилионен дълг, който не може да бъде върнат по никакъв начин.

Решението, според Рон Пол, е Щатите да спрат експанзията си в целия свят. Да се приберат в своя дом и да започнат да градят икономиката и политиката си отначало. Защото всичко останало води до бърз и пълен крах на САЩ. А той може да предизвика Трета световна война в нейния ядрен вариант.

Ето това е САЩ, уважаеми читатели. Един огромен Колос, чиито крака обаче са глинени. И всеки момент могат да се пропукат и да доведат до гибелта на „страната на свободата и неограничените възможности“.

Не бива да забравяме, че американският народ и сам може да свали неолибералната Вашингтонска върхушка. Защото, по стечение на обстоятелствата, почти всички граждани на САЩ са въоръжени. И могат да излязат на улицата със своето оръжие. Ако върхушката продължи да ги граби и тероризира.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Американски политик: ИМПЕРИЯТА на Вашингтон се РАЗПАДА! Вижте ЗЛОВЕЩИТЕ причини за ГРАНДИОЗНИЯ срив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *