Американски сенатор, кандидат за президент, предрече КРАХ на Щатската икономика!

Свят

Сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън заяви, че идва глобална икономическа криза, която ще унищожи Съединените американски щати. И тя има план, който може да предотврати бедствието.

Това съобщи американската телевизия Си Ен Ен, цитирана от изданието „Политрусия“.

По думите на сенатора, която е и кандидат за президент през 2020 г., в близко бъдеще върху САЩ ще връхлети страшна икономическа криза. Кризата трябва да бъде предотвратена и още не е твърде късно да се предприемат необходимите стъпки.

„Предупредих за икономическия срив няколко години преди кризата от 2008 г., но хората във властта не ме послушаха. Сега отново виждам сериозни предупредителни сигнали в икономиката и призовавам регулаторните органи и Конгреса да предприемат необходимите действия, преди следващата криза да струва на американските семейства домовете им, работните им места и спестяванията им ”, пише Уорън в своя пост.

Сенаторът е обезпокоена от няколко фактора, които според нея допринасят за настъпването на финансовата криза, включително нарастващия дълг на домакинствата, нарастващия корпоративен дълг и спада в производството.

„Икономическата основа на страната е крехка. Един удар може да унищожи всичко. А безразсъдното поведение на администрацията на Тръмп увеличава шансовете за такъв шок ”, пише тя.

По думите на Уорън, тя има план за намаляване дълга на домакинствата чрез увеличаване на минималната работна заплата, анулиране на задълженията за студентски заеми, намаляване на разходите за грижи за децата и безплатно обучение във всяко държавно техническо училище, двугодишен или четиригодишен колеж.

Тя предложи да се проследява и намалява корпоративното кредитиране, с използването на масови заеми и да се ограничават потенциалните напрежения за икономиката. Например, Уорън осъди администрацията на Тръмп за създаване на икономически хаос в страната, включително за търговската война с Китай. Освен това, тя вярва, че Тръмп е тласнал Великобритания към безрезултатния Brexit.

“Предупредителните сигнали мигат. Независимо дали тази или следващата година, шансовете за спад в икономиката са високи и нарастват. Конгресът и регулаторите трябва да действат незабавно, за да смекчат тези заплахи, преди да е станало твърде късно ”, обобщава сенатор Елизабет Уорън.

Ето с каква държава сме свързани. И каква държава нашите управляващи наричат „просперираща“ и страна, която уж ще ни пази. Вместо това, обаче, тя непрекъснато измъква от нас нови и нови милиарда за своята икономика. От българските „американски“ електроцентрали ТЕЦ „Марица Изток“, които правят цената на нашия ток космическа, от така наречената „сделка“ за самолетите Ф-16 и т.н. Икономиката на САЩ пропада, а ние им подаряваме милиарди преди да изчезнем съвсем. Бедният дава на богатия. Нищо ново в света на капитализма.

И така ще бъде, докато се натискаме да бъдем в ЕС,  и НАТО.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *