Американско издание категорично: НАТО има ОГРОМЕН проблем!

Свят

 

Американското издание The National Interest вчера констатира, че НАТО има много голям проблем. И в скоро време едва ли ще може да функционира нормално. Което означава, че може да прекрати съществуването си.

Авторите откриват топлата вода като казват, че Алиансът преживява страшни за самото му съществуване времена. Ще припомним, че след като Съветският съюз едностранно и с много добра воля сложи оръжието на земята, разпусна своята военна организация Варшавския договор и протегна приятелска ръка към Запада, светът очакваше същото да направи и НАТО. Поради простата причина, че този западен военен съюз остана без противник.

Но вместо това, западният военен блок започна да се разширява на Изток и обгради Русия с обръч от военни бази. Това, разбира се, не можеше да остане скрито от света. И затова симпатиите на европейските народи и на хората от целия свят се насочиха отново към Русия. И Русия отново застана начело на борбата на човечеството за мир и по-добър живот. А НАТО и Западът се превърнаха в анахронизъм, който заплашва народите с унищожение.

Тази криза на НАТО, макар и с други думи, констатира американското издание. „За съжаление, разкриват авторите, цитирани от politros.com, европейските членове на НАТО не оказват необходимата подръжка на своите военни сили. Затова Америка трябва да застави всички членове на Алианса да отделят повече пари за укрепване на своя боеви потенциал.“

По-нататък експертите от американското издание дават съвети за това как европейските страни да укрепят своята безопасност. Те заявяват, че Европа трябвало да се ръководи от принципа на „тоталната защита“. Това предполага, според авторите, че в системата на отбраната трябвало да бъдат въвлечени всички граждани на дадената страна-членка на НАТО. Всеки гражданин трябвало да бъде част от отбраната на своята страна и трябвало да бъде готов да участва в отразяването на всяка „агресия“ от страна на Русия. И за целта трябвало във всяка натовска страна да се разгърне информационно-патриотична кампания, която да убеди хората да се включат в натовските армии. Както и да започне военно обучение на всички хора в страните от военния блок.

Това, както сами разбирате, е много „свежа и новаторска идея“ на американските експерти. Но нека най-напред да я приложат в своята страна и след това да дават „съвети“ на другите държави. А що се отнася до искането им, всички да станем войници, то да му мислят хора като Соломон Паси, Александър Йорданов, Спас Гърневски, Тома Биков, Антон Тодоров и други, които искат повече НАТО в България. Ами ето, сега им се удава възможност да защитят страната си. Да стават войници и да отиват да се бият с Русия. За да разберат какво означава да влезеш неканен на руска територия. Защото САЩ искат да унищожат Русия, но не са готови да жертват своите войници. Затова трябва всички ние да станем пушечно месо, което да се бие до последния индианец за благото на Америка.

Но…за зла врага, американските автори констатират с прискърбие, че този техен план за „стабилизиране“ на НАТО има огромен проблем. „Лошите“европейски народи не искали да направят нищо, за да защитят себе си. Ха сега де! Те дори не възприемали Русия като заплаха. И изобщо не искали да дават пари, за да се пазят от Русия. Точно обратното. Искали да установят приятелски политически и икономически връзки със славянския Колос.

Ето това е големият проблем на западния военен съюз. Че европейците искат този съюз да се разпусне, НАТО да се разпусне и Европа да стане територия на мира. А не поредната „индианска“ армия, която да умира за американските интереси. И нека нашите, български политици и войнолюбци да знаят, че гражданите на България искат мир, искат  приятелски и братски отношения с нашата двойна освободителка Русия. И че никога българският народ няма да тръгне срещу своите руски братя. Които на всичко отгоре сега отново се борят със злото в света. За да ни освободят за трети път.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Американско издание категорично: НАТО има ОГРОМЕН проблем!

  1. сърдят се и ругаят Русия че се е въоръжавала. Ами какво да прави Русия – да стои със скръстени ръце и да чака на милоста на нато ли , след като дойдоха до границите и ! Добре, ама времето на алкохолика елцин отдавна изтече и русия превъзмогна последиците от разлагащото му управление. а за нашите проскубани и осрани „ястреби“ просто не си струва да се говори – наистина жалка работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *