Ангелкова започна люта битка с…Путин. Няма да повярвате каква е причината!

България отблизо

Този сезон България остава сред най-популярните дестинации за руснаците. А освен това страната ни продължава да бъде най-евтина от всички европейски дестинации на руския пазар, каза оптимистично министър Ангелкова.

Тя цитира статистика на руската търсачка Yandex , сочеща, че България е достигнала седмо място сред най-популярните дестинации, на които се падат най-много търсения в интернет.

Ще разчитаме на руските туристи този сезон, каза бодро министърката. Те ще спасят отрасъла.

Руснаците могат да разчитат на облекчаване на визовия режим в България, посочва още министърът на туризма. „Заедно с нашето министерство на външните работи ще облекчим визовия режим за туристи от Русия“, обеща Ангелкова.

По думите й в момента визите за България се издават „ритмично и без забавяне“, а откритата консулска служба в Екатеринбург се явява голям плюс за регионалните руски пазари.

Ще приемем всеки руски турист. Ще направим всякакви облекчения, за да могат хората да дойдат тук и да си починат, заяви оптимистично Ангелкова и започна да прави сметка колко ще дойдат и как ще напълнят празните ни хотели.

Но както винаги, сметката беше направена без кръчмаря.

 

След консултации с противоепидемологичния щаб в Русия и разговор с Путин, премиерът Михаил Мишустин вчера препоръча на руснаците да се въздържат от пътувания зад граница и да прекарат летните отпуски в страната, защото епидемиологичната ситуация в чужбина е разнообразна и никой не може да гарантира на почиващите, че няма да се заразят с коронавирус.

 

„Да, в борбата с коронавируса са постигнати определени успехи, но помним, че тази инфекция беше внесена от чужбина. Смятаме за целесъобразно да се въздържате от туристически пътувания зад граница. За няколко дни отдих може да заплатите твърде висока цена“, цитират думите му руските агенции.

Няма смисъл да питаме кой ще победи в неравната борба.

Ангелкова, или Путин?

Особено на фона на непрекъснатото политическо зъбене от България към Русия.

Русия е враг за управниците ни, но когато трябва да се спасява нещо, първо се обръщат към нея.

Не е ли малко странно, да не кажем шизофренично?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *