Ангелкова се похвали- първи сме в света! Няма да повярвате по какво!

България отблизо

Качеството на услугите и туристическия продукт  на България непрекъснато се повишават. Това го показва непрекъснатото нарастване на броя на туристите, които посещават България.

Не, този път това не са думи на Бойко Борисов. Голямата хвалба в ефира на Нова тв удари  министърът на туризма Николина Ангелкова.

Имаше световно по футбол, но хората го гледаха по нашите телевизори в нашите курорти. Имахме почти месец лошо и дъждовно време, но отлив на туристи почти не се забеляза, каза бодро Ангелкова.

Странно. По време на Световното курортните градчета бяха почти празни, а през дъждовния юли масово се отказваха резервации. Кой тогава напълни хотелите, докато собствениците им плачеха пред телевизионните екрани, че сезонът се е провалил? На кого да вярваме? На хотелиерите, или на министъра?

Чак през август, когато най-после се стопли, туристите наистина хукнаха към морето. Но месец година не храни…Въпреки тези дъждове все още се движим в рамките на тези 5% ръст на туристите. Ако тази тенденция се задържи до края на сезона, това ще  превърне България в една от най-устойчивите туристически дестинации в света, каза смело Ангелкова.

България? Най-най не къде да е , а в света?

Стига бе!

И някой вярва ли?

С неотговарящите на звездите си хотели, с молдовските и румънските камериерки и готвачки, с баните без сифони, с ол есклузив от боклуци, трето качество, с опасни водни пързалки, с изливи на разни канализации направо в морето, с липсата на спасители, които ако се навият да работят, спят, или ступват непослушните туристи, буквално цъфтим. И то международно. Това Малдивите, това Карибите за нищо не стават. Не могат и на малкия ни пръст да се намажат. Поне така излиза според думите на министърката.

Кого лъжем и защо?

Руснаците избягаха на море в Турция и Гърция. Един милион по-малко от очакваните дойдоха у нас.

Англичаните намаляха, германците също.

Тогава извънземни ли са изопнали тела по родните плажове? Откъде се появи тази зашеметяваща бройка?

Или ако миналата година са почивали тук примерно сто хиляди души, а сега сто и десет, то ръстът ни е колосален в сравнение с другите държави, където по традиция ходят милиони.

Лъжи, лъжи и пак лъжи се леят от екрана.

Остана ли някой да им вярва?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Ангелкова се похвали- първи сме в света! Няма да повярвате по какво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *