Андрей Райчев: Ако президентът Радев вземе властта ще осигури стабилност и честни избори!

България отблизо
В страната има огромни политически събития. За първи път десницата в България тръгна да се доказва като силна политическа формация. Затова сега дясното говори на друг език.
Това каза политологът Андрей Райчев в ефира на БТВ.

Преди този език се срути и остана в 90-те години. Затова те се разградиха. Опитаха се по старому. Дясното най-после се освободи от центъра. Борисов ходеше вдясно докъдето си искаше. Но…приказката на Борисов за дядо му вече не работи.

Вече имаме център, десница и левица и от това следва нещо важно. Ще видим консолидация на десницата. Може и да стане.

 

Десницата ще свие от гласовете на ГЕРБ. С блестящата акция на Христо Иванов, дясното вече има достатъчно сила. А и Борисов успя много да ги раздразни.

 

Доган послужи като ключ към нацията.  А и на тези протести не виждаме националистически истерии. Протестиращите искат оставката на Борисов. Доган не ги интересува толкова. Просто темата за „сараите“ не е изчистена докрай. Властта дължи обяснение на народа. хората трябва да знаят защо са построени тези „сараи“, защо се охранява Доган, но без дежурните реплики, че имало опасност за живота му. Трябва ясно да се каже истинската причина. А тя е в съхраняването на етническия мир в страната.

Между другото, в службите за сигурност има напълно самозабравили се хора. Там всичко трябва да се разпусне и наново да се възпроизведе. Нахлулите в президентството са въоръжени лица. Всичко това трябва да се изчисти. Не може държавата и Борисов да правят две паралелни и противоречащи си силови структури, които се бият по върховете. Тези от НСО са супер арогантни, а какви ли ще са техните колеги, ако наистина се създаде второ НСО?!

 

Ако президентът вземе властта, той ще осигури стабилност и да не се купуват гласове.  Защото къде е точката на стабилност сега? Всичко е хаотично. Единственото, което може да стабилизира ситуацията е волята на народа. Избори. Те какво, ще управляват всеки ден с протести? Хората сега са възмутени. Това са млади хора. Народното люлеене може да помете нещо по-голямо от партия ГЕРБ и управлението на Борисов. А това е цялата  политическа система. Вотът на суверена ще успокои всичко.

Не ми се вярва президентът да създаде партия, но ще видим, завършва Райчев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *