Андрей Райчев: Борисов си купи от Доган индулгенция за управление

България отблизо
Програмното правителство на Доган не е реално предложение.
Той не иска да бъде човекът, който чупи витрината, предполага падане на правителството след един от следващите два избора, а именно май или септември, и предварително готви добри отношения с ГЕРБ. Това заяви пред БНР социологът Андрей Райчев.

Защо готви добри отношения с ГЕРБ? Куриозно? Защото той е единственият, който нещо може да даде много на ГЕРБ. Той държи нещо много важно за тях, а именно подкрепа за президентските избори.

Вие знаете, президентските избори в България почти без изключение, по-точно само с едно изключение, протичат, общо взето, по волята на ДПС. За когото гласува ДПС, той става президент. Причината е, че България се поляризира, двата полюса са приблизително еднакви по големина и ДПС накланя везните.

Така беше и при Желев, така беше и при Стоянов, и при Първанов, само Плевнелиев е изключение и то съвсем с малко той победи без подкрепата на ДПС. По тази причина ДПС има един много важен коз, който на ГЕРБ много скоро ще им потрябва, а на лидера на ГЕРБ просто му трябва лично.

Tagged

1 thought on “Андрей Райчев: Борисов си купи от Доган индулгенция за управление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *