Андрей Райчев изскимтя: Гешев не е маршал на Борисов! А на кого е тогава?!

България отблизо
Гешев не е маршал на Борисов, не е американски човек и не е лице на ДПС. Новият главен прокурор е независим и създава една нова обстановка в страната. Това заяви пред bTV политическият анализатор Андрей Райчев.

„Това, че Иван Гешев стигна до този пост с много уговорки, не значи, че е зависим. Той е главен прокурор от един месец и вече стои централно за държавата. От двама, силните станаха трима – Борисов, Радев и Гешев. Това е сцената в момента“, категоричен беше Райчев.

По думите му, в момента главния прокурор мисли, че „сам си е сила“ и иска да въздава справедливост, както е правил Бойко Борисов в първата си роля.

„Борисов премина през ролята на „отмъстител“, „строител“, а после стана „международник“. Това е новата политическа ситуация. Гешев играе ролята на сила и се надява да е подкрепен от народа. Удари и събори най-силната империя в страната в лицето на Божков. Очевидно не е лице на Пеевски и Доган – защото това е страхотен удар по „Лафка“ – 70% от оборота на веригата се дължи на билетчетата“, коментира още анализаторът.

Този „анализатор“ Райчев се опитва да манипулира, защото Пеевски отдавна не печели от „Лафка“. А това, че Борисов бил „отмъстител“ и раздавал справедливост е смешно. Дори в първите мигове на властта си Борисов не е раздавал справедливост. Той просто се нагаждаше към една роля, за да се хареса на хората. Това не е въздаване на справедливост.

А що се отнася до това дали Гешев е маршал на Борисов, можем с основание да кажем, че има много факти, които сочат натам. Факт първи е, че Гешев бе единствен кандидат за поста главен прокурор. Защо е това? Може би защото само Гешев е единствения човек, който става за главен прокурор? Няма ли други способни хора в България?!

А вторият факт е, че Гешев подгони всички с изключение на корупцията по високите етажи на властта, въпреки призивите на президента Радев да потърси корупцията в Министерския съвет. Няма да говорим за това, че Гешев организира фалшивката за президента Радев с едно незаконно подслушване и раздухване на небивалици.

Това са фактите. Другото са приказки.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *