Андрей Райчев и Харалан Александров: Голям късмет имаме, че Борисов ни управлява. Той се справя с всички кризи! Сега ще самоочисти и ГЕРБ!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов се справи с кризата, породена от епидемията, смятат социологът Андрей Райчев и социалният антрополог Харалан Александров. Двамата бяха гости в сутрешния блок на БНТ.

 

Имаме късмет с Борисов, това е истина, независимо дали го харесваме или не, подчерта Харалан Александров. „Вижте какво се случва в Америка, в Русия, в Германия“, допълни той и отново подчерта, че българското правителство е едно от малкото в света, което се е справило с разпространението на коронавируса.

 

„Борисов го кара много по български. Той караше според страха – колкото е по-голям, толкова по-строги са мерките, колкото е по-малък, толкова по-леки са те“, смята социологът Анрей Райчев.

 

„Сводката, която чуваме, вече няма драматизъм, няма го генерала с униформа. Крайно любопитно е, че избрахме да не се тревожим“, смята Александров.

 

„Политико-икономическият сблъсък вече е налице. Божков дава много сериозна медийна заявка. Той се опитва да бъде в конфликт с Борисов“, заяви той по повод атаките към кабинета на избягалия в Дубай хазартен бос Васил Божков.

 

„Това е медийна война. Божков я води много умело. Той привлече вниманието с акциите. Неговите противници реагираха като еднократно. Въпросът е дали е истина, не знам Божков как ще каже „Аз им дадох“, но натам върви. Как ще се докаже? Борисов прави всичко възможно да не хвърли никой зад палубата, но по всичко изглежда, че ще се наложи. Върви към самоочистване на ГЕРБ“, прогнозира Райчев.

 

„Горанов е важна фигура в това управление, не само, че той държи фиска, а защото в тази ситуация фискът стана страшно важен. Атаката срещу този човек, е атака срещу държавната конструкция, аз не казвам, че ако тази фигура бъде отстранена, ще се разпадне конструкцията“, анализира Александров.

 

„Преди този вирус, ние живеехме в непрекъснати скандали“, завърши анализа си на политическата ситуация Андрей Райчев и допълни, че изобщо не е изненадан от завихрилите се скандали от миналата седмица.

Tagged

1 thought on “Андрей Райчев и Харалан Александров: Голям късмет имаме, че Борисов ни управлява. Той се справя с всички кризи! Сега ще самоочисти и ГЕРБ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *