Андрей Райчев пак хвана четката: Борисов е голям импровизатор, ще надиграе и Божков!

България отблизо

Борисов е по-голям импровизатор от Божков. Ще го надиграе. Това е политически шах и мат. Действието на Божков е обмислено, не е с цел привличане на внимание.

Това заяви в сутрешния блок на БТВ социологът Андрей Райчев.

Коментарът на Райчев бе по повод опита на бизнесмена Васил Божков да прехвърли акциите на футболен клуб „Левски“ на премиера Борисов.

„Преди време пресата зацикли на Цветан Цветанов и апартаментите. Само това, само това, не се дишаше вече. Но станаха едни пожари и нацията превключи. В момента сме на превключвателя. От коронавируса ще започнем да се разправяме за „Левски“.
Божков иска да привлече внимание, защото счита себе си за прав. Поставя премиера в неловко положение – да ги вземе акциите -лошо, да не ги вземе – пак лошо. Но Борисов е по-добър импровизатор, на блиц ще го надиграе. Гледаме пиар шах, не е нещо реално“, заяви Райчев.

Гост в студиото бе и политологът доц. Стойчо Стойчев.
„Няма да стане това, което мисли Божков. Такива акции не могат да навредят на никого. Всеки има право да ги откаже“, каза той.

„Най-големият коз на Божков биха били някакви компромати, нещо, уличаващо властта в нарушения“, твърди доц. Стойчев.

Двамата коментираха и ситуацията с коронавируса.
„Коронавирусът е световен срив. Станахме жертви на специалисти, които ни казаха как да живеем. Това е отчайващо – лекарите побъркаха света, а не само България. Милиони хора са болни от страхова невроза. Сега трябва да помогнем на тези хора да се върнат към нормалния живот“, коментира Райчев.

Един от големите изводи от пандемията според Райчев гласи: Никога специалисти на власт!

„Сериозна паника нямаше в България. Имаше леко презапасяване. Политически обаче добре се изиграха нещата“, смята доц. Стойчев.

„Премиерът и президентът няма да спрат да си говорят. Това са две големи личности. Единият трябва да надвие другия. Докато единият не се оттегли, от избирателите или самостоятелно, няма да спрат репликите“,  каза още Стойчев.

„Европа трябва да е начело на света – без паника“, заяви Андрей Райчев.

„Никой няма да спечели от предсрочни избори, не мисля, че някой реално мисли за такова нещо“, завърши доц. Стойчо Стойчев. /Източник epicenter.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *